На помолу финале Игокеа - Борац

Милан Зубовић
На помолу финале Игокеа - Борац

БАЊАЛУКА - На помолу је финале кошаркашке Лиге БиХ између Игокее и Борца који су побједама започели полуфиналне серије плеј-офа.

Бањалучани су остварили велику побједу направивши брејк против Широког којег су надиграли резултатом 89:81 па ће у сриједу од 19 часова пред својом публиком имати одличну прилику да стигну до финала. Био је ово тек други тријумф “црвено-плавих” ове сезоне над Широким који је славио у преостала четири сусрета (два у Лиги БиХ и два у АБА 2 лиги). Најбољи у редовима побједника био је Александар Ланговић са 21 поеном, Амсал Делалић додао је 16, Душан Танасковић 13, а по 12 Јан Ребец и Мартин Џерон.

- Почели смо мало спорије и нисмо радили оно што је требало па су они лако дошли до предности. Како је утакмица одмицала тако смо се дизали физички и подизали интензитет игре па је само било питање времена када ћемо их сломити. То нам је и тренер говорио и видјело се да смо физички јачи од њих. Заслужено смо побиједили и то ће добити на значају само ако славимо идуће сриједе пред нашом публиком коју позивам да дође и помогне јер нам сада као никад треба подршка. Одморићемо се и психолошки спремити за наредни меч. Мотива имамо, као и енергије тако да вјерујем у пролазак даље - рекао је кошаркаш Борца Стефан Лакић.

Убједљивом побједом против Будућности Игокеа је започела полуфиналну серију плеј-офа и на свом терену славила је резултатом 94:74. Само у првој четвртини гости из Бијељине били су равноправан ривал, а све остало било је на страни домаћина.

- Нисмо отворили утакмицу како треба и прва четвртина била је у егалу током које је Будућност показала да иза ње није случајно добра сезона. Средином другог периода смо ухватили ритам, дигли ствари на виши ниво и показали да смо квалитетнији. Требало нам је времена да се прилагодимо баш као што је то био случај у првом мечу са Спарсима, али смо се брзо адаптирали јер је све другачије у Лиги БиХ у односу на оно што смо играли до сада док сви дају 120 одсто својих могућности да нас побиједе. На идућој утакмици не смијемо себи дозволити да овако започнемо утакмицу јер ће у том случају бити много теже вратити се у предност. Само фокус и концентрација - рекао је члан Игокее Коста Кондић.

Са 21 поеном Никола Марић био је најбољи код побједника, а по 14 су додали Брајант Крафорд и Харис Делалић. Код Будућности Миливоје Божовић је убацио 27, а Војин Илић 15 поена. Други меч је сриједу.

Полуфинале Купа

Борац и Игокеа су се већ састали ове сезоне и то у полуфиналу Купа БиХ “Мирза Делибашић” средином фебруара. Славила је Игокеа резултатом 73:71, а била је то прва побједа тренера Владимира Јовановића на клупи екипе из Александровца, а потом је стигао и до трофеја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана