Муса: Била је ово борба титана, очекивали смо побједу од 3:0

Танјуг
Муса: Била је ово борба титана, очекивали смо побједу од 3:0

МАДРИД- Ми смо дали све од себе, они су дали све од себе и ово је била борба два титана. Партизан јесте титан европске кошарке и поновићу, надам се да ћемо се видјети поново, рекао је кошаркаш Реал Мадрида Џанан Муса послије побједе његовог тима (98:94) у одлучујућој петој утакмици плеј-офа Евролиге за пласман на Фајнал-фор у Каунас.

Кошаркаши Реала су послије великог преокрета савладали црно-бијеле на свом терену и славили са 3:2 у четвртфиналној серији.

-Партизан је невјероватан. Морају бити поносни на сезону. Ни ми се нисмо надали да ће бити оволико тешко против њих. Знали смо да неће бити лако, али смо мислили да ћемо лакше проћи. На крају је било 50:50, још једном им честитам на сјајној сезони и надам се да се видимо и сљедеће године. Партизан има сјајну будућност испред себе и надам се да ће овако наставити – нагласио је Муса.

Додао је да су када су дошли у Београд рекли да ћемо дати све од себе и да ће играти као да им је посљедње у животу.

-Вратило нам се то. Нисмо имали много филозофије. Нисмо много тога мењали, осим зонске одбране. Након што смо је промијенили, Партизан се није снашао у прве двије утакмице али ето на овом мечу су казнили све – додао је Муса.

Партизан је испустио двије меч лопте на свом терену, чиме је Реал постао први тим који се вратио послије заостатка од 0:2 у плеј-оф серији.

-У оном "паклу" побиједити двије утакмице није једноставно. Поготово то урадити у два дана са оваквим тренером каквог они имају. На овом мечу је Кевин Пантер показао каква је величина од играча. Честитао сам му на свему што је урадио у овој серији. Били су ово сјајни мечеви, вјерујем да су гледаоци уживали и мислим да смо подигли популарност ове лиге - рекао је Муса и поновио да је мало ко очекивао овакав расплет догађаја.

-Изгубити 3:2 од Реала. Па ево ја играм за Реал и не желим да нас превише нешто уздижем, али треба бити реалан, овај клуб је увијек на Фајнал-фору. Ми смо мислили да ћемо побиједити са 3:0, нажалост нисмо. Много смо се уморили, много смо се напатили. Рекао сам већ, утакмица је могла отићи и на другу страну али је отишла на нашу, на сву срећу. Желим срећу Партизану у плеј офу АБА лиге и надам се да ћемо се видети сљедеће сезоне у Евролиги – закључио је Муса.

Противник Реал Мадриду у полуфиналу Евролиге биће Барселона.

-Биће занимљиво у "Ел класику". Побиједили смо их већ ове сезоне, побиједили су и они нас. Детаљи ће одлучити - закључио је Муса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана