Mozzart уз кошаркашице из Теслића: Нова опрема за талентоване спортисткиње

Mozzart
Foto: Mozzart

Женски кошаркашки клуб ВБС Теслић основан је, као посебан спортски колектив, прошле године. Њихове женске селекције раније су тренирале и такмичиле се при мјешовитом мушко-женском саставу. Прве медаље на републичком нивоу су им стигле у сезони 2015/16, па су наставиле да ређају успјехе. Зато су одлучили да формирају женски клуб који талентованим кошаркашицама пружа још боље услове за рад и напредак. С тим циљем подршку им је пружила и компанија Mozzart.

Донација компаније Mozzart, која се огледа у двије гарнитуре такмичарских дресова, за нас представља вриједан поклон и подстријек у даљем раду јер осјећамо да смо препознати и да вриједимо- поручује Вања Субашић, предсједник клуба и тренер.

Женски састав сада броји између 70 и 80 чланица које су распоређене у три такмичарске селекције- млађе пионирке, пионирке и сениорке, као и двије нетакмичарске селекције: мини баскет и бејби баскет.

Млађе пионирке се такмиче на Првенству Републике Српске и ове године су заузеле прво мјесто, односно постале шампионке Српске и окитиле се златном медаљом. Пионирке су догурале до финалног турнира, међу четири најбоље екипе који се игра за шампиона Републике, али нажалост нису узеле медаљу. Сениорке су наступале у Првој лиги Републике Српске и Купу РС. Кроз лигу су дјевојке показале изузетну жељу и борбеност, па су заслужено играле финалну серију за освајање Прве лиге. Међутим, поражене су у финалу, па су узеле сребрну медаљу и постале вицешампионке Српске. Уједно, то су највећи успјеси клуба, поред већег броја бронзаних и сребрних медаља које су узели у омладинским лигама.

Најуспјешније кошаркашице из Теслића су Маја Ђурић која упоредо игра и за ЖКК Орлови из Бањалуке. Раније је за тај клуб наступала и њихова Вања Божић која је заиграла у јуниорској репрезентацији БиХ. Из овог клуба у ЖКК Млади Крајишник Бањалука прошле године прешла је Јована Лукић, дјевојка која је тренутно на припремама са кадетском репрезентацијом БиХ. Поред њих, ту су и одличне сениорке- Нина Каменчић, Николина Ковачевић, Анамарија Јоргић и многе друге млађе дјевојке које тек чека успјех и доказивање.

Планови ЖКК ВБС су да полако развијају женску кошарку у Теслићу и да укључе што већи број дјевојчица у спортске активности. Амбиције су им високе, па се труде да у скоријој будућности пронађу генералног спонзора и тако створе услове да играју Премијер лигу БиХ јер квалитетом рада то сигурно заслужују.

Подршку у раду клубу пружају локални привредници, родитељи њихових чланица, а од ове године Општина Теслић суфинансира њихов пројекат развоја женског спорта. Циљ им је да добију што већу подршку на пољу промоције здравих животних вриједности кроз спорт.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана