Монако се реванширао црно-бијелима

ГС
Foto: Евролига

Кошаркаши Партизана поражени су у вечерашњем гостовању екипи Монака резултатом 85:70, у оквиру 24. кола Евролиге.

Црно-бијели сада у елитном такмичењу имају скор од 12 побједа и 12 пораза, док Монако има скор 14-10.

Подсјећамо, Партизан је у претходном дуел, одиграном у 12. колу Евролиге, савладао Монако на домаћем терену послије велике борбе и продужетка, резултатом 89:85.

Домаћи тим је боље отворио утакмицу и са серијом 6-0 наметнуо свој темпо игре. Партизан је тек послijе три минута успио да консолидује дефанзивни скок и кроз транзицију дође до лаких поена. "Црно-бијели" су до поена долазили углавном кроз рекет или шутем са полудистанце. Монако није успијевао да реализује већину шутева које су узимали његови спољни играчи.

Током друге дионице шут је мало боље служио домаћи тим, који је успио да се врати у утакмицу. Ипак проценти шута обје екипе су били све слабији, па је виђено мало поена. Док се Партизан мучио са реализацијом у нападу, Монако је то искористио и повео минималном разликом. Пантер и Кабокло су успјели својим поенима да тргну госте из летаргије и врате Партизан у меч. Џејмс је са пет поена поново одлијепио свој тим на плус седам пред крај првог полувремена.

У трећој дионици Монако је наставио гдје је стао крајем друге четвртине, док се Партизан сада више мучио у одбрани. Много изгубљених лопти биле су разлог резултатског минуса који су кошаркаши Партизана безуспјешно покушавали да смање. Монако је константно имао имзеђу плус осам и плус четири, све до два минута пред крај четвртине. 

Током посљедње четвртине Монако је успио да одржи свој темпо игре и да заигра још агресивније у одбрани. Дошли су домаћи до плус осам, док је Партизан у нападу промашио скоро све што је шутнуо. Партизан је до првих поена у посљедњој дионици дошао послије скоро пет минута, док је Тројка Џејмс шест минута прије краја донијела домаћем тиму двоцифрену предност и трасирала пут ка побједи.

Најбољи у побједничком тиму био је Мајк Џејмс са 19 поена, пет скокова и седам асистенције, док се у тиму Партизана истакао Кевин Пантер са 28 поена. Џејмс је на данашњој утакмици престигао Нанда де Колоа и заузео друго мјесту на листи играча који су постигли највише поена у Евролиги и сада је испред њега само Василис Спанулис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана