Монако поразио Звезду у Арени

ГС
Foto: Старспорт

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Монака резултатом у 3. колу Евролиге.

Црвено-бијели овог пута нису успјели да одбране домаћи терен и упишу другу побједу, па сада имају скор 1-2.

Звезда је потпуно стала у посљедњих шест минута, није постигла ниједан поен из игре у том периоду и ту је кључ овог пораза.

Са друге стране, Монако је уписао прву побједу у сезони, након два уводна пораза и угашена је ватра у тиму који је пројектован за саму завршницу елитног такмичења, преноси Б92.

Био је ово меч у ком је деби уписао Кемба Вокер, бивши НБА суперстар, који је изазвао велику пажњу у Штарк арени.

Подијелио је доста аутограма и сликао се са навијачима Звезде, али је потом и показао да је потпуно ван ритма и да ће бити потребно доста времена како би се вратио на некадашњи ниво из дреса Шарлот Хорнетса.

Меч је тројком отворио Мајк Џејмс, али је врло брзо одговорио Рокас Гиедраитис. И то са четири у низу, без промашаја!

Репортери Гласа Српске доносе атмосферу из узавреле Арене у Београду (VIDEO)

Заправо, прво је Литванац закуцао у контри, потом се неко вријеме играло кош за кош. У тим промјенама вођства Гиедраитис је погодио нестваран шут малтене са клупе Звезде и са једне ноге.

Прву дионицу одлично је финиширао Шабаз Нејпир тројком и полагањем за 23:14. Ваља истаћи да је прије тога имао двије одличне одбране и украдене лопте над Мајком Џејмсом.

Крајем прве и почетком друге четвртине видјели смо на паркету Кембу Вокера, али је промашио све шутеве из игре. И то је био прилично далеко од поготка, те је било јасно да му шут никако није намјештен.

Монако је преокренуо серијом 8:0, али је и Звезда одговорила са 8:2. Играло се у серијама у тим моментима, да би финалну у првом полувремену имала Звезда.

У сам смирај друге дионице разиграо се Немања Недовић, те је са тројком и асистенцијом за Боломбоја допринио Звездиној предности на великом одмору – 44:38.

Све што је Звезда изградила, просула је у трећој дионици за само два минута. Монако је у друго полувријеме ушао серијом 7:0 и од тада смо поново гледали резултатску клацкалицу.

Чак је у једном тренутку француски тим везао неколико поена, Вокера са пенала, Монтејунаса у контри и Џејмса за полудистанце за 53:58.

Послије тајм-аута је Теодосић убацио тројку којом је зауставио тај моментум "кнежева", па се у посљедњу дионицу ушло резултатом 63:64.

Црвено-бијели су били у налету када су, најприје Адам Ханга, а онда и Немања Недовић, погодили тројке за 70:66.

Било је ово на шест минута прије краја утакмице, а од тада, па до самог краја меча – Звезда више није постигла ниједан поен из игре!

Само су поентирали Гиедраитис и Митровић са линије пенала, али су сви шутеви из игре били непрецизни.

Посебно се истакао Шабаз Нејпир, који је у одлучујућим моментима имао неколико промашаја, чак и чистог зицера, као и двије изгубљене лопте које су на крају и пресудиле.

Звезда је потпуно испала из ритма, није помогао ни Милош Теодосић промашеним тројкама, а Монако је то искажњавао на другој страни.

Прије свих Мајк Џејмс, а онда и Алфа Диало тројком за 72:79 на нешто више од минут пре краја. Тада је било јасно да је овај меч преломљен у корист "кнежева".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана