Млади кошаркаши Србије декласирали Данску за пласман у четвртфинале ЕП

Танјуг
Млади кошаркаши Србије декласирали Данску за пласман у четвртфинале ЕП

НИШ - Јуниорска кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Европског првенства, пошто је синоћ у Нишу побиједила Данску са 107:62 (23:12, 28:16, 24:6, 32:28).

Најефикаснији у редовима Србије биo je  Богољуб Марковић са 16 поена, Митар Бошњаковић је убацио 14,a  Павле Николић 13.

Никлас Полоновски се истакао код Данске са 19 поена.

Србију у четвртфиналу очекује Израел који је јуче побиједио Хрватску са 84:66.Тај меч се игра сутра, од 20,30 часова у Чаиру. У овој половни костура још су Немачка и Грчка које се састају сутра од 15,30 часова.

Тим  који води тренер Ненад Стефановић лако је оправдао улогу фаворита у дуелу са Данском. Од првог тренутка Орлићи су наментули свој ритам, мало по мало, али опет доста брзо су стигли до високе предности коју су до краја одржавали.

– Оно што смо хтели – да брзо решимо утакмицу и да се распореде минути – то смо и урадили. Хвала публици на стварно фантастичној атмосфери. Позивам их да и сутра дођу у највећем могућем броју. Сутра нам је најважнија утакмица на првенству, тако да нам треба пуна хала и подршка свих у Нишу - рекао je селектор У18 репрезетнације Србије Ненад Стефановић

За екипу Изрела казао је да је изванредна , мотивисана и храбра.

-  Имају много промјена одбране, пуно индивидуалног квалитета. Али, верујем у моје момке. Спремићемо се да победимо утакмицу. Они улажу ненормално. Имају у хотелу тамо 14 лап-топова, њих петорица. Ми нисмо тога баш свесни. Види се по томе како играју. Али, спремићемо се. Не бринем се уопште - додао је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана