Млади кошаркаши Игокее отпутовали на финални турнир ФИБА Лиге шампиона

Дарко Драгичевић
Млади кошаркаши Игокее отпутовали на финални турнир ФИБА Лиге шампиона

ЛАКТАШИ - Млади кошаркаши Игокее отпутовали су у Турску на турнир ФИБА Лиге шампиона. За екипу тренера Слободана Кецмана биће ово ново искуство јер ће одмјерити снаге са екипама из најјачих европских такмичења. Турнир ће бити одржан у турском граду Бурси од данас до 16. априла.

Игокеа ће бити у групи А, гдје ће се још такмичити Остенде, Мурсија, Нимбурк и Хапоел Јерусалим.

Први ривал у групној фази биће им белгијски Остенде, екипа која је позната по квалитетном раду са младим кошаркашима. Белгијанци у свом саставу имају неколико веома талентованих кошаркаша који су носиоци игре у млађим селекцијама репрезентације. Овај меч је у 11.15 часова.

Првог дана Игокеа ће још одмјерити снаге са Мурсијом (20.15 часова) која је у млађим категоријама међу три водеће екипе. О снази ривала довољно говори чињеница да скаути овог тима већ у млађим категоријама доводе квалитетне кошаркаше, тако да ће на мегдан екипи из Лакташа и младићи из Литваније, Малија, Молдавије и Доминикане.

Ипак, главна звијезда тима је крилни центар Хозе Томас Мартинез. Тренер Сито Алонзо је током боравка у овом клубу направио одличан програм за млађе категорије који даје резултате.

Тренер Слободан Кецман истиче да је велика ствар што се Игокеа нашла међу овим ривалима и да је већ то признање за тим из Републике Српске.

- За наше момке ово ће бити велико искуство. Играћемо против веома квалитетних екипа које имају сјајне млађе категорије, тако да ће нам ови мечеви дати јасну слику о нашим могућностима, те шта треба да поправимо у наредном периоду. Тренутно размишљамо само о првим противницима, а то су Остенде и Мурсија, два клуба која имају одличан скаутинг и квалитетне програме млађих категорија. Белгијанци су физички веома јаки, атлетски моћна екипа, док је Мурсија један од водећих шпанских тимова која такође има чак и интернационалне играче у свом саставу. На нама је да покушамо да одиграмо што је боље могуће, те да се на овом такмичењу представимо у што бољем свјетлу. Сигурно је да ће нам ови мечеви и те како добро доћи - поручио је тренер Слободан Кецман.

Игокеа ће 12. априла играти меч против Нимбурка 15.45, док је у четвртак у 11.15 планиран дуел против Хапоел Јерусалима. Групу Б чине Ритас Виљнус, Лудвигзбург, Томаш, Бен Херцлија и Тенерифе.

Два најбоља тима из сваке групе избориће пласман у полуфинале, гдје ће се састати првопласирани групе А и другопласирани Б, те првопласирани Б и другопласирани А.

Након Турске финале АБА лиге

За младе кошаркаше Игокее неће бити одмора ни након турнира ФИБА Лиге шампиона. Наиме, екипа ће одмах имати и финални турнир јуниорске АБА лиге. Полуфинални мечеви су на програму 19. април, а састају се Игокеа - Црвена звезда и Мега - Цедевита Олимпија. Дан касније на програму је и финале овог такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана