Миротић: Увреде су ме изненадиле и повредиле, каријеру ћу наставити ван Србије

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Црногорски кошаркаш Никола Миротић објавио је данас на свом Инстаграм профилу да каријеру неће наставити у Србији, због пријетњи и увреда којима је био изложен, као и да не жели да буде дио такве атмосфере.

Искусни кошаркаш је прије два дана званично напустио Барселону и спекулисало се где ће наставити каријеру. Као главни кандидат истакао се Партизан, што је и Миротић потврдио у својој објави.

"Поштовани, цели свој живот сам посветио потрази за истином и праведним односом према свима и свему. То је трновит пут који захтева посвећеност и преданост, баш као што сам велики део свог живота дао кошарци покушавајући да будем добар у њој и увек играјући као део тима. Заиста, кошарка је постала део мог живота, али као игра, као жеља да стално напредујем и превазилазим себе. Тако једно утиче на друго, развој кошарке као игре и развој и раст моје личности. Ја желим тај пут да наставим. Желим да играм кошарку и радујем се својој игри. Такође желим да моја породица дели ту радост", написао је Миротић.

Додаје да су га увреде на његов рачун због могућег потписа за Партизан изненадиле и повриједиле.

"Међутим, већ недељама излазе најразличитије информације о мени и наставку моје каријере. Мимо моје воље и жеље, и без мога знања, а свакако далеко од истине, објављују се насумично писани текстови. Неки од њих су били машта и произвољни закључци појединаца и медија и све је то изазвало велику пажњу, коју моја породица и ја нисмо желели. Како су у јавност доспеле извесне информације о даљем наставку моје каријере у КК 'Партизану', почеле су претње и увреде које су ме веома изненадиле и повредиле, јер не желим да будем особа која ће делити људе по било ком основу, а камоли по бојама клуба. Одлучио сам да не будем део такве атмосфере и да не желим ни себе, ни своју породицу, да излажем даљим непријатностима", констатовао је Миротић.

Истакао је да пријетње нису долазиле из кошаркашког клуба Црвена звезда.

"Истине ради, морам напоменути да ни једна претња није дошла из табора КК 'Црвена звезда' и да са њима увек имам добру комуникацију и пуну поштовања. Такодје, желим да истакнем да моја жеља да играм за тим у Србији није била условљена нити финансијским понудама, нити бојама било кога клуба, јер сам желио да играм у земљи коју волим, али ствари једноставно нису ишле у том правцу. Захваљујем се КК 'Партизан' на указаном поверењу и жељи да будем део њиховог тима, али сам ипак донео одлуку да је за моју породицу и мене најбоље да каријеру наставим у неком од европских тимова изван Србије", закључио је Миротић.

КК Партизан: Позивамо Миротића да каже ко су особе које су му претиле

Кошаркашки клуб Партизан издао је данас саопштење у ком позива Николу Миротића да каже ко су особе које су му пријетиле и због чијих пријетњи није дошао у београдски клуб.

"КК Партизан и поред свих уложених напора и преговора који су трајали неколико недеља, неће ангажовати једног од најбољих европских играча у овом тренутку, Николу Миротића. Интересовање за играча од стране клуба датира од јуна месеца, када се појавила информација да ће Миротић раскинути уговор са Барселоном. Без икаквог угрожавања финансијске сигурности играча приликом раскида у том тренутку актуелног уговора, председник КК Партизан, спортски директор и тренер црно-белих, Остоја Мијаиловић, Зоран Савић и Жељко Обрадовић су обавили начелне разговоре са Николом Миротићем, који их је угостио у свом дому у Тивту", наводи се у саопштењу.

"Црно-бијели" истичу да је у више наврата искусном кошаркашку гарантована сигурност ако дође у Србију.

"Када су Барселона и Никола Миротић обавили све административне послове, приступило се званичним преговорима током којих је клуб прихватио услове играча. Овим путем напомињемо да су се услови неколико пута мењали, али да је клуб увек налазио начин да их испуни и потписан трогодишњи уговор пре неколико дана пошаље на потпис Николи Миротићу. Паралелно са тим, у јавности су се појавиле бројне информације о томе да одређене особе прете Николи Миротићу и да постоји бојазан за његову безбедност уколико постане кошаркаш Партизана. Председник Мијаиловић, спортски директор Савић и тренер Обрадовић су неколико пута уверавали играча да нема разлога за забринутост и да је више него добродошао у Србију. Такође, Клуб је одмах контактирао највише државне органе како би и најситнија сумња била отклоњена. Овом приликом, КК Партизан се захваљује председнику Републике Србије, Александру Вучићу који је лично упутио позив играчу и потврдио да је безбедност њега и његове породице гарантована у Србији и да су они добродошли. За све наведено, постоје писани докази у форми електронске поште или порука", наводи се у саопштењу.

Партизан у саопштењу на крају позива Миротића да каже ко су особе које су му пријетиле.

"Ипак, из Клубу непознатог разлога, Никола Миротић није одлучио да потпише већ договорене услове и КК Партизан Моззарт Бет је након одређеног периода чекања принуђен да одустане од ангажовања доскорашњег кошаркаша Барселоне. Овом приликом КК Партизан Моззарт Бет жели да напомене како је пре петнаестак дана Никола Миротића дао реч тренеру Обрадовићу а потом и председнику Мијаиловић, директору Савићу и капитену Пантеру да ће постати играч Партизана. Такође, клуб жели да напомене како се након тога још неколико пута распитивао око тога које ће још играче црно-бели довести. Клуб јавно позива Николу Миротића да из обавеза према истини, а он је човек који се бори за истину, каже ко су особе које су му претиле. Жеља и план клуба, била је да се тим гради око играча који су тренутно под уговором и самог Миротића, али ће сада тај план морати да се коригује. КК Партизан Моззарт Бет чврсто верује да разлози за не потписивање уговора од стране Николе Миротића немају везе ни са каквим претњама, већ са неким другим стварима у које ће јавност моћи да се увери у данима пред нама. Парни ваљак се окреће другим решењима на тржишту и са непромењеним амбицијама улази у сезону 2023/24", стоји у саопштењу Партизана.
    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана