Миро Вукоје, тренер кошаркаша Јахорине: Одбрана већ на нивоу

Милан Зубовић
Foto: Агенције

ПАЛЕ - Побједа кошаркаша Јахорине над Златибором (76:75) обрадовала је тренера тима из Пала Мира Вукоју, јер је изборена у драматичној завршници.

Вукоје је задовољан начином на који је његов тим одиграо финиш сусрета када није поклекао против некадашњег шампиона АБА 2 лиге који и даље прави сјајне резултате у регионалном такмичењу. Најефикаснији у екипи Јахорине био је Гојко Суџум са 23 поена, док је Стефан Мијовић убацио 20. Код гостију Брано Ђукановић је убацио 20 поена.

- Утакмица са Златибором била је на један посјед, иако смо током меча водили са 14 поена разлике и имали девет поена предности на почетку посљедње четвртине. Они су погодили неке тројке, ми промашили зицере па се ушло у драматичну завршницу, коју смо ријешили у своју корист. Златибор је веома озбиљна екипа која има квалитет у раду, веома је “намазана”, сјајно игра један на један, два на два, пик енд рол... и био је ово наш најозбиљнији тест до сада па сам задовољан како смо одиграли. Имали смо погодност да одиграмо утакмицу на један посјед када је мало већи притисак па ми је драго као су моји играчи одреаговали. У завршници смо погодили једно слободно бацање па смо одлучили да бранимо њихов посљедњи напад, јер је ово био одличан тренутак за вјежбање те да видимо како то функционише - рекао је Вукоје за “Глас Српске”. 

Био је ово четврти контролни меч Јахорине у припремном периоду, а први је био спектакл против Црвене звезде. 

- Горажде смо добили са 11 поена разлике и добро смо одиграли у одбрани, чиме сам баш задовољан. Затим смо добили Ужице са 19 поена разлике, што је била наша нова добра утакмица и био сам изненађен да смо тако рано дошли до високог нивоа у одбрани, што ме радује. Затим смо добили Златибор па је лијепо тренирати послије побједе, мада утакмица није била бити или не бити. Резултат је био у другом плану, али је много љепше послије побједе доћи на тренинг, макар она била у пријатељском мечу - навео је Вукоје. 

Јахорина ће идуће седмице играти против Босне, затим слиједи меч са Лозницом 21. септембра, док ће се 25. састати са Ужицем и онда 27. са Мостаром.

Мали проблеми

Вукоју мучи повреда крилног центра. 

- Нашег играча нема већ 20 дана и неће га бити још неко вријеме и једва чекамо да се врати, јер је велико оптерећење на Суџуму и Силађију, док и Гутаљ на “петици” има проблема па ме брине како да одржим свјежину. Једино је то проблем, а већ се испрофилисало ко је на свом нивоу, а ко није. Појачања не тражимо, али никад се не зна. Лига почиње 5. октобра, времена је мало и пуно па ћемо видјети - рекао је Вукоје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана