Миро Вукоје, тренер кошаркаша Јахорине: Нећемо сваки дан причати о титули

Милан Зубовић
Миро Вукоје, тренер кошаркаша Јахорине: Нећемо сваки дан причати о титули

ПАЛЕ - Гостујућом побједом против Старс баскета (70:58) кошаркаши Јахорине започели су други дио сезоне Прве лиге Републике Српске.

Иако је циљ клуба да освоји шампионску титулу, тренер екипе Миро Вукоје спушта лопту на земљу и не дозвољава да се прича само о томе, већ о тренингу и наредном противнику. Паљани, који су дебитанти у првенству Српске, дијеле прво мјесто на табели са Радником уз учинак 10-2.

- Не бих то превише потенцирао сваког дана, сваке седмице или у свакој изјави. На полусезони смо рекли да то желимо и наше је да се посветимо реализацији тог циља. Желимо да радимо и не желимо да причамо о томе јер када се нешто превише потенцира, онда дође до проблема. Морамо бити скромни и сваког противника сматрамо равноправним - изјавио је Вукоје за “Глас Српске”.

Као највеће ривале види бијељинске клубове од којих је изгубио у првом дијелу сезоне.

- Радник и Будућност представљају нам највеће противнике мада никад не треба заборавити и остале клубове чији млади играчи могу заблистати у сваком моменту те могу добити свакога. То намеће обавезу да се сваком противнику максимално озбиљно приступи јер свако иоле потцјењивање може скупо коштати - навео је Вукоје.

Прва утакмица након једномјесечне паузе била је доста тешка.

- Кренули смо побједом против екипе која се добро појачала у зимској паузи и по квалитету играча спада међу боље тимове, чак и међу четири најбоља. Утакмица у Градишци била је доста тешка јер смо током паузе имали само један пријатељски меч па нисмо били у најбољем ритму. Уз то, ангажовали смо Алексу Човичковића и Душана Бубању. Алекса је већ неко вријеме с нама, добро се уклопио на тренинзима и биће велико појачање на мјесту организатора игре. С друге стране, Душан је одрадио тек неколико тренинга са екипом и тек треба да похвата конце игре. Са њим добијамо снагу у рекету, што ће нам добро доћи када будемо играли против екипа које имају мало снажније “петице” - навео је Вукоје.

Током паузе Дервента је одустала од такмичења па је дошло до промјене распореда.

- То је стварно штета и надам се да ће људи из Дервенте консолидовати клуб и сениорски тим довести на овај ниво. Њихово одустајање мало је пореметило неке планове због новог распореда утакмица, али како нама, тако свима, па морамо ићи даље - закључио је Вукоје.

Резултати и пласман

У осталим утакмицама 14. кола постигнути су сљедећи резултати: Студент-Игокеа - Рогатица 71:60, Академац - Дрина Принцип 61:66, Олимп - Слобода 73 59:86, Радник - Сутјеска 89:78. Варда ХЕ - Будућност (13. фебруар). Пласман: 1. Јахорина 10-2, 2. Радник 10-2, 3. Будућност 8-3, 4. Дрина Принцип 7-5, 5. Академац 7-5, 6. Студент Игокеа 6-6, 7. Рогатица 6-6, 8. Слобода 73 6-6, 9. Сутјеска 5-7, 10. Старс баскет 4-8, 11. Варда ХЕ 2-9, 12. Олимп 0-12.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана