Миодраг Батинић, предсједник Леотара: Наставићемо са истом филозофијом

Милан Зубовић
Миодраг Батинић, предсједник Леотара: Наставићемо са истом филозофијом

ТРЕБИЊЕ - Управа Кошаркашког клуба Леотар је на годишњем одмору након сезоне у Лиги БиХ.

Требињци су заузели пето мјесто на табели лигашког дијела такмичења, да би их потом у четвртфиналу плеј-офа елиминисао Борац. Када се подвуче линија након свих дешавања, генерална оцјена је да је сезона била успјешна јер је тим имао стабилност у игри.

- Планирамо наставити у истом смјеру, са истом филозофијом клуба односно да будемо базирани на домаћи играчки кадар. Измирили смо све обавезе из прошле сезоне тако да без финансијских оптерећења улазимо у нову сезону. Сада је мало затишје у клубу јер до почетка припрема има довољно времена, али ћемо брзо почети с радом - рекао је предсједник клуба Миодраг Батинић за “Глас Српске”.

Према његовим ријечима, потребна им је помоћ свих институција да наставе са спровођењем својих планова.

- Имали смо најмањи буџет од свих клубова у Лиги док ћемо се у наредној сезони пружити онолико колико будемо могли. Многи добијају бољу помоћ државе, али не и ми иако је Требиње центар с великим потенцијалом за кошарку мада то није препознато. И да којим случајем имамо већи буџет његовали бисмо домаћи кадар. Да су околности боље не бисмо доводили играче са стране већ би наше задржавали да не иду за бољим понудама - нагласио је Батинић.

Тренеру Марку Ичелићу истекао је уговор и он има понуду Слободе из Тузле, али још није одлучио хоће ли је прихватити.

- Знам за ту понуду, али шта можемо да учинимо јер је он за нас био везан једногодишњим уговором и имали смо врло коректну сарадњу. Уколико Ичелић не остане код нас имамо неке опције за тренера. Нисмо клуб који ће направити глупости да одемо у канал. Прошле сезоне имали смо 14 момака из Требиња или им је мајка из Требиња, а имамо основу екипе са седам-осам играча и ангажоваћемо још два-три искуснија. Нећемо доводити Американце и пријатељи смо са свима - истакао је Батинић.

Ђурасовићи

Екипа је остала без најискуснијег играча Николе Ђурасовића који је одлучио да у 40. години заврши играчку каријеру. Да ли ће његов млађи брат Божо овог љета поново обући дрес матичног клуба ускоро ће бити познато.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана