Милосављевић: О квалитету Звезде не треба трошити речи

Милан Зубовић
Милосављевић: О квалитету Звезде не треба трошити речи

ЛАКТАШИ - Драган Милосављевић појачао је Игокеу средином прошле сезоне док ће ове као капитен да је поведе саиграче у борби на два фронта.

Први званични изазов биће и најтежи.

Прво кола АБА лиге доноси им Црвену звезду за противника у Лакташима (субота, 20 часова).

- Не треба много трошити речи на екипу Звезде која је уз Партизан једна од фаворита за освајање АБА лиге. У питању су евролигашке екипе које имају сјајне ростере, сјајне тренере. Биће тешко иако играмо на домаћем терену на нама је да дамо све од себе без великог притиска и видимо где смо у овом тренутку на почетку сезоне. Имали смо проблема са повредама током припремног периода и практично нисмо дуго заједно као екипа и на нама је да се опустимо и уживамо. Увек је лепо играти против најбољих екипа и тражићемо нашу шансу кроз одбрану, скок, борбеност - рекао је Милосављевић.

Скутинг пред утакмицу је одрађен, али је тешко одредити са које позиције вреба највећа опасност.

- Када испред себе имаш 12 таквих играча сасвим је свједно кога чуваш. Звезда има сјајну екипу која је пуна на свакој позицији са врхунским играчима. Мислим да смо и ми одрадили добар посао током лета па имамо одлично екипу која има ширину уз неколико играча који могу да одговоре свим изазовима. Једва чекамо почетак сезоне, сви смо на окупу и циљ је да растемо из тренинга у тренинг те из утакмице у утакмицу - изјавио је Милосављевић.

Tренер Владимир Јовановић ове сезоне имаће на располагању много играча јер на свакој позицији има два квалитетна рјешења.

- Мислим да имао ширину и да се на утакмици можемо ослонити на "свич" где нема пуно великог мис меча и сви смо велики, имао физику и то је предност коју ћемо користити. Доалзак Гордића много нам значи, искусан је и одличан играч. Имамо неколико играча који су бол хендлери, који могу да пренсе лопту и да преузму одговорност на себе. Центарска линија има пуно меса. Ту Никола Марић, Зоран Николић и Џеки Кармајкл тако да је битно имати доста играча у ростеру да одржавамо интензитет и свежину јер играмо и Лигу шампиона - истакао је Милосаваљевић.

О амбицијама није желио много јер још није одиграна ниједна утакмица мада има жељу што се тиче пласмана.

- Надам се да можемо међу четири у АБА. Мало је глупо причати о томе јер сезона није ни почела и ко зна у којем све смеру то може да иде. Оптимиста сам што се тиче екипе. Момци су сјајни, велики радници и атмосфера је одлична. Уз мало среће можемо до четвртог места - нагласио је Милосављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана