Милош Павловић нови селектор кошаркашица

ГС
Милош Павловић нови селектор кошаркашица

САРАЈЕВО - Милош Павловић је нови селектор женске кошаркашке репрезентације БиХ, одлучио је Управни одбор Кошаркашког савеза БиХ.

С амбициозним стручњаком, како се наводи на званичној страници Кошаркашког савеза БиХ, обављени су темељни разговори, након којих је закључено да се ради о најбољем кандидату за клупу селекције.

Један од основних критерија је била стручност у раду с млађим играчицама, с обзиром на то да репрезентацију очекује својеврсна смјена генерација након што се неколико искуснијих кошаркашица опростило од дреса репрезентације.

Милош Павловић је шеф стручног штаба мађарског Васаса. Раније је био тренер Гyора, такође клуба из Мађарске, а са екипом Радивоја Кораћа је неколико сезона освајао Првенство Србије, као и WABA лигу.

Успјешно је обављао и функцију селектора У-20 репрезентације Србије са којом има сребрну медаљу с Европског првенства. Такође, као дио стручног штаба сениорске репрезентације Србије има освојено европско злато.

-Прије свега, велика је част и задовољство бити изабран за мјесто селектора. Указано ми је велико повјерење. Захвалан сам на томе челницима Кошаркашког савеза БиХ. Горан Лојо и претходна генерација су поставили изузетно високе стандарде и направили велике успјехе. Сада треба направити транзицију у смјени генерација и уједно то ће бити мој највећи задатак. Погледати све играчице, кандидаткиње за сениорски репрезентацију у блиској будућности, направити квалитетну селекцију и стрпљиво градити тим који би могао представљати БиХ на прави начин. Чека нас изузетно тежак посао, али сам сигуран да ћемо постићи зацртане циљеве - истакао је Павловић у изјави за званичну страницу КСБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана