Милица Ђокић за "Глас": Сезона без пораза дјелује нестварно

Милан Зубовић
Милица Ђокић за "Глас": Сезона без пораза дјелује нестварно

БАЊАЛУКА - Прву сезону у дресу Орлова млада кошаркашица из Брчког Милица Ђокић памтиће по трофејима.

Прво је стигла до Купа Републике Српске, затим Купа БиХ, да би потом са својом екипом на импресиван начин стигла до шампионске титуле БиХ. Наиме, бањалучки тим остварио је свих 27 побједа (22 у лигашком дијелу, двије у полуфиналу и три у финалу плеј-офа) без иједног пораза што никоме раније није пошло за руком.

- Бројка од 27 побједа без пораза је заиста завидна и помало нестварна. Показале смо квалитет и карактер кроз цијелу сезону поготово у неким тешким утакмицама гдје нисмо били скроз своји и гдје нисмо имали контролу над игром, али смо успјели да побиједимо. Мислим да само велике екипе успијевају да добију такве утакмице па сматрам да смо и ми такви. Било је задовољство бити дио ове екипе ове сезоне и надам се да ћемо и у будућности наставити са оваквим резултатима и да ће екипа остати у овом саставу идуће сезоне - изјавила је Ђокићева за "Глас Српске".

Милица је ове сезоне девет пута играла против сестре Саре која наступа за Лавове и славила је у свим мечевима.

- Па добро. Изгледа да неко мора да промијени клуб (ха-ха-ха-ха). Можда она да буде међу побједницима. Надам се да ћемо и у будућности поново играти заједно као и раније - навела је Ђокићева.

Шампионску титулу Орлови су освојили након што су у финалу надиграли Лавове са 3:0 у серији. Ове сезоне бањалучки и брчански клуб играли су чак девет пута и побједник је увијек био исти. Атмосфера у екипи била је на високом нивоу и водила их је до три трофеја.

- Банално би било рећи да није било неких проблема и падова кроз сезону као и у свакој екипи, али трудиле смо се да подижемо једна другу и да дижемо тимски дух. Тренер нас је мотивисао у свлачионици и то је дошло све на своје мјесто и трудиле смо се да завршимо сезону без пораза и уђемо у историју као једина непоражена екипа која је освојила лигу и драго ми је што смо успјеле - истакла је Ђокићева.

Бањалука

Јуниорска репрезентативка Србије прошле године родно Брчко замијенила је Бањалуком.

- Ову прву годину коју сам провела у Бањалуци памтићу по многим медаљама, како школским тако и клупским. Све у свему, један прелијеп период у клубу са саиграчицама - навела је Ђокићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана