Милица Деура додала још један трофеј у богату ризницу: Након Купа, борба за титулу

Дарко Драгичевић
Милица Деура додала још један трофеј у богату ризницу: Након Купа, борба за титулу

МИНСК - Милица Деура је своју успјешну каријеру обогатила додатним трофејом освојеним у Купу Бјелорусије. Ове сезоне капитен репрезентације БиХ се одлучила да заигра у овој земљи за екипу Хоризонт.

У финалу су савладали највећег ривала Минск 77:67 и тако освојили трофеј, шести пут у историји.

- Пресрећне смо због освојеног Купа. Савладали смо највећег ривала Минск у финалу. Они су веома добро селектирана екипа, на свим позицијама имају квалитетне кошаркашице, играју брзо и имају добре шутере, ипак, у финалу смо пронашли рјешења за њих и освојиле смо трофеј - истиче Милица.

Управо ће ова екипа да буде највећи ривал и у првенству. Минск је у предности јер има максималан учинак.

- Што се тиче првенства оно је просјечног квалитета. Поред Минска и нас ту су још двије веома добре екипе, док су остале прилично слабије. Те остале екипе су иначе доста младе и неискусне, али имају талентованих кошаркашица - додала је Деура.

Кошаркашица из Бањалуке истиче да је брзо донијела одлуку о промјени средине.

- Убрзо након завршетка прошле сезоне добила сам понуду из Бјелорусије којом сам била задовољна тако да нисам превише размишљала и прихватила сам је. И неких претходних сезона овдје је било играчица с наших простора па сам од њих добила информације. Знала сам шта ме очекује тако да није било проблема - објаснила је свој потез искусна кошаркашица.

Деура истиче да је изненађена Бјелорусијом.

- Минск је прелијеп, први утисак је био баш позитиван. Град је чист, нов, са лијепом архитектуром, доста паркова. Изненадила сам се колико је град велики, око три милиона људи живи овдје. Иако је руски сличан нашем језику, ипак постоји та језичка баријера, заиста слабо говоре енглески, све се одвија на руском па ми није нимало лако било да се привикнем - рекла је Милица.

Једино на што се још привикава је хладноћа.

- Од почетка новембра температура никако није била у плусу, има доста снијега, али нису то тако велики минуси. Углавном од -12 до -10. Дан је доста кратак и веома касно свиће, то ми некако најтеже пада и на то се баш тешко привикавам - поручила је на крају играчица Хоризонта.

Најљепше у Шпанији

Милица Деура је током каријере промијенила бројне земље и клубове. Током дуге каријере играла је поред БиХ, у Румунији, Словачкој, Шпанији, Турској, Грчкој, Њемачкој и сад у Бјелорусији.

- Промијенила сам доста клубова и земаља за скоро 20 година професионалне каријере и свака земља је посебно искуство. Иако сам кратко боравила најтеже, али и најљепше је било играти у Шпанији, а затим у Турској - рекла је Деура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана