Миле Илић, аутор подкаста “Јао Миле”, за “Глас Српске”: Угостићу сам себе

Дејан Кондић
Миле Илић, аутор подкаста “Јао Миле”, за “Глас Српске”: Угостићу сам себе

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Кошаркашки клуб Уна из Козарске Дубице минулог викенда обиљежио је 50 година постојања и рада. Бројни угледни гости, бивши и актуелни мајстори игре под обручима, били су на прослави рођендана дубичког клуба. Један од њих је и Миле Илић.

Некадашњи репрезентативни центар упловио је у новинарске воде и успјешно води подкаст “Јао Миле” који је име добио по Илићевом надимку из играчких дана. Снимио је више од 60 епизода и не планира да стане. У разговору за “Глас Српске” признао је да га наговарају да “угости сам себе” и сматра да ће то бити посебан изазов.

- Многи ми предлажу да будем сам себи гост, засад није изводљиво и нисам још спреман за то. Када то урадим, биће маратонска емисија, веома дуга. Биће сигурно неколико епизода - рекао је Илић.

У његовим подкастима гостовало је доста занимљивих кошаркаша, а Илић нам је открио која му је омиљена прича.

- Свака ми је посебна, јер кроз разговор чујем доста ствари које су ми занимљиве, које ни сам нисам знао. Бранко Синђелић и Никола Оташевић, по реакцијама публике, били су гости две најгледаније емисије и мислим да су оставили најјачи утисак. Мене је лично највише насмејала Синђелићева прича како је дошао у Партизан. Умало нисам пао са столице када сам је чуо, препоручујем свакако вашим читаоцима да и они погледају - уз осмијех је истакао Илић.

Својевремено кошаркаш ФМП-а и Црвене звезде истиче да није очекивао да ће његов пројекат имати тако добре коментаре у јавности.

- Искрено, нисам очекивао да ће подкаст имати тако добар одјек у јавности. Случајно сам покренуо ту причу на наговор пријатеља, да видимо како ће то изгледати. Међутим, то је заживело, лепо функционише, слуша се, гледа се, препричава се, што је најважније. Наставићу и даље да снимам, баш ме радује - открио је Илић.

Некада сјајни центар у предности је у односу на своје нове колеге, спортске новинаре, јер јако добро познаје своје госте и лакше му је да извуче добру причу.

- Већину момака лично познајем, с некима сам и играо, против неких исто тако. Знамо се. Претпостављам да им је лакше са мном да разговарају и буду отворенији - признао је Илић.

О'Нил

На наше питање да издвоји једну анегдоту из своје играчке каријере, Миле се сјетио једног погледа Шакила О'Нила.

- Био је тај један моменат са Шакилом, ситуација када гледа у мене, а, у ствари, није уопште о мени причао, ја се одсекао од страха, јер је требало да уђем у игру - рекао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана