Милан Јованић, тренер Академца: Титула мотив за будућност

Дарко Драгичевић
Милан Јованић, тренер Академца: Титула мотив за будућност

БАЊАЛУКА - Академац, јуниорска екипа бањалучког Борца, освојила је титулу шампиона БиХ. Они су на финалном турниру у свом граду савладали ОКК Слободу 94:73, те Студент Игокеу 75:71 и тако се окитили титулом.

Бањалучки клуб се тако на велика врата враћа у врх бх. кошарке и у млађим категоријама, а рад у протеклим сезонама доноси резултате.

Тренер Милан Јованић истиче да је поносан на своје играче и да је ово круна досадашњег рада.

- Пресрећан сам због освојене титуле шампиона у првенству БиХ и ово је потврда да смо на правом путу. Момци су заиста одиграли сјајан финални турнир у којем смо савладали веома квалитетне противнике. Титула шампиона је награда за сав досадашњи рад, али и додатни мотив да у будућности будемо још бољи - истакао је Јованић.

Посебно је узбудљива била утакмица против Студент Игокее која је иначе добила Бањалучане у финалу првенства Републике Српске. Сада је услиједио реванш Академца.

Никола Шарић је био најефикаснији са 17 поена, док је Лука Шипка додао 15, а Бориша Зиројевић и Давид Поповић су имали по 13. Игокеи није помогла ни доминација у скоку.

- Игокеа је заиста одлична екипа, а за овај тим играју и момци који су освојили титулу у ФИБА Лиги шампиона, што довољно говори о њиховом квалитету. Ипак, били смо смиренији у финишу меча, доносили смо боље одлуке и на крају заслужено славили. Ова два тима се одлично познају, често играмо једни против других тако да нема великих изненађења - поручио је тренер Бањалучана

Оно што додатно радује све у клубу је да Борац полако добија играче из својих млађих категорија.

- У Борцу сам већ четири године и сваке сезоне значајно смо напредовали и то је оно што ме највише радује. Из године у годину смо све бољи, момци напредују како појединачно тако и екипно. Прошле године смо освојили треће мјесто, ове смо постали шампиони. Наша највећа жеља је да ови момци наставе са добрим партијама и да у будућности постану првотимци нашег клуба. Кренули смо практично од нуле и успјели смо да у протеклим годинама створимо одличну базу за будућност и да се надамо да ћемо имати доста домаћих кошаркаша у нашем тиму. Неки момци су већ заиграли за сениоре, а ускоро очекујемо да се још неки прикључе припремама - поручио је на крају Јованић.

Борац ради стрпљиво

Милан Јованић истиче да је примјетан велики напредак у раду са младима.

- Клуб је покренуо рад са младима и оно што је најбоље имамо све услове за тренинге. Уз то не желе се резултати преко ноћи. Радимо стрпљиво све са жељом да ови младићи једног дана постану првотимци нашег тима - поручио је тренер.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана