Милан Ђајић, предсједник Кошаркашког клуба Борац: Резултати већи од могућности

Милан Зубовић
Милан Ђајић, предсједник Кошаркашког клуба Борац: Резултати већи од могућности

БАЊАЛУКА - Припреме за наредну сезону Кошаркашки клуб Борац почеће идућег понедјељка, али у знатно измијењеном саставу у односу на онај који је завршио прошлу сезону.

Према ријечима предсједника клуба Милана Ђајића, наредне сезоне биће окренути развоју играча из сопственог омладинског погона јер им је буџет драстично смањен, али он се нада да ће задржати неколико искуснијих играча из прошле сезоне. Оно што је сигурно и представља велику ствар је останак тренера Зорана Кашћелана који је до сада правио велике резултате са екипом.

- Прво окупљање заказали смо за понедјељак, када ћемо кренути са радом и бићемо драстично подмлађени у односу на прошлу сезону, у којој такође нисмо имали старе играче. Ово је сами почетак припрема и окупиће се десетак кошаркаша, док ће потом стићи још неколико јер са доста њих преговарамо. Имамо мањи буџет за наредну сезону и немамо специјалну подршку надлежних институција, које нису адекватно испратиле наше резултате који су били далеко изнад очекиваних - истакао је Ђајић за “глас Српске”.

Доста чланова прошлогодишњег састава већ је пронашло нове ангажмане. Јан Ребец нови је члан Крке, Мартин Џерон је отишао у Мексико, Александар Ланговић ће наступати за пољску Спујну Старград, Стефан Лакић је постао члан Металца из Ваљева, Душан Танасковић МЗТ-а, а Синиша Шорак играће за Спарсе.

- Добре партије свих чланова екипе прошле сезоне донијеле су им боље уговоре за наредну. Ребец ће играти за двоструко више новца него што је имао код нас, тако да то нисмо могли да испратимо. Реално гледајући, у подређеном смо положају и пружамо се колико можемо. Резултати су нам већи него могућности - рекао је Ђајић.

Наредних дана биће дефинисано да ће из Игокее стићи играчи на позајмицу.

- Појачаваћемо се у ходу када видимо на којим позицијама смо “најтањи”. Што више буде наших играча, то боље, док ћемо се договорити са Игокеом, која такође треба ускоро да крене са радом, у вези са евентуалним позајмицама играча - додао је Ђајић.

Учинак

Борац ће наредне јесени започети свој четврти наступ у АБА 2 лиги. Прве и треће сезоне стали су у четвртфиналу након добрих партија у лигашком дијелу такмичења, док су друге сезоне стигли до полуфинала, што је био највећи успјех до сада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана