Мијаиловић апелује: Позивам на фер и спортско навијање, ми смо земља кошарке

Танјуг
Мијаиловић апелује: Позивам на фер и спортско навијање, ми смо земља кошарке

БЕОГРАД - Предсједник кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић позвао је присталице "црно-бијелих" на фер и спортско навијање на вечерашњем трећем мечу четвртфинала плеј-офа Евролиге против Реала.

Партизан води 2:0 у четвртфиналној серији, која се игра на три побједе. Утакмица између Партизана и Реала биће одиграна вечерас од 20.30 сати у "Штарк арени".

"Међу играчима нема еуфорије као међу навијачима. Они су велики префионалци и знају колико је велика утакмица за њих и ако прођемо на фајнал фор, ту посао није завршен. Нема нам Пантера и Лесора, мораће да дају максимум. Уз публику која долази из целе Европе", рекао је Мијаиловић за РТС.

Партизан је у првом мечу у Мадриду славио 89:87. Други дуел је завршен тријумфом "црно-бијелих" 95:80, након што је утакмица минут и 40 секунди прије краја прекинута послије опште туче.

"Тренер Жељко Обрадовић је разговарао са играчима после другог меча у Мадриду. Он први има комуникацију са играчима. Ми смо били изазвани, није било из неке намере. Такве околности не могу да буду исцениране. Обрадовић је причао са свим играчима. Такве ситуације нам не требају. Имамо добру организацију и играмо добру кошарку, зашто је кварити? Нема потреба за тим" објаснио је Мијаиловић.

Дисциплински судија Евролиге је казнио Реал и Партизан са по 50.000 евра због опште туче и прекида друге утакмице. Суспензија од пет утакмица изречена је кошаркашу Реала Гершону Јабуселеу, док је капитен Партизана суспендован на два меча. По један меч суспензије добили су Матијас Лесор из Партизана и играч Реала Габријел Дек. 

"Прича се о калулацијама. Није спортски размишљати о поразу, идемо на победу. Можемо и без њих да победимо. Балша Копривица ће вечерас помоћи саиграчима. Верујемо у победу", рекао је први човек Партизана.

Партизан је организовао гледање преноса утакмице на Калемегдану за навијаче који нису успјели да дођу до карата.

"Није било манипулације око продаја карата, једноставно је мали број карата и велика потражња, да је било 50.0000 карата, продали би. Да смо правили на Стадиону Партизана, било би распордато. Биће око 5.000-8.000 навијача на Калемегдану по мојој процени. Највећа хала на Балкану је мала за гробаре данас", навео је Мијаиловић.

Он је на крају још једном позвао на фер и спортско навијање.

"Позивамо на фер и коректно навијање. Треба да будемо господа, ми смо земља кошарке", закључио је Мијаиловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана