Мега продужила серију полуфиналну серију са Партизаном

ГС
Мега продужила серију полуфиналну серију са Партизаном

Кошаркаши Меге побиједили су Партизан у реванш утакмици полуфинала Суперлиге првенства Србије и одложили одлуку о томе ко ће у борбу за трофеј.

Млади тим Меге је у Тренинг центру „Дејан Милојевић“ сјајно одиграо друго полувријеме и резултатом 92:88 надиграо је великог фаворита.

Одлучујући трећи дуел је 30. маја у 18 часова у „Београдској арени“.

Пласман у финале у понедјељак обезбиједила је Црвена звезда, која је са 2-0 елиминисала ФМП из Железника.

Партизан је добро почео меч у насељу Браће Јерковић и уз двије тројке Матеуша Поњитке у 6. минуту је имао седам поена предности – 14:7.

Екипа Жељка Обрадовића је диктирала темпо, кошгетерски су се смењивали Кевин Пантер и Бруно Кабокло, и у 10. минуту гости из Хумске су дошли до двоцифреног плуса – 26:15.

Црно-бијели, за које је први пут послије скоро два мјесеца заиграо Огњен Јарамаз, у другој дионици одржавали су између пет и 11 поена предности и на одмор су отишли са резултатом 47:41.

Мега је много одлучније ушла у друго полувријеме и серијом 8:0 за прво вођство 52:51 у 24. минуту наговијестила тријумф и наставак полуфиналне серије. У финишу треће четвртине домаћи су серијом 7:2 обезбиједили пет поена предности (67:62), а након одличне минијатуре Илије Милијашевић у 34. минуту било је максималних 81:68 за Мегу.

Партизан је послије тројке Понитке на 66 секунди прије краја дошао на минус пет (88:83)… Потом је Данило Анђушић убацио два пенала, а гости су имали и напад за изједначење. Међутим, Алекса Аврамовић на десет секунди прије краја није погодио ван линије од 7.25 метара, а Нелсон Филипс је са линије слободних бацања довео свој тима на корак до тријумфа.

Наду екипи из Хумске вратио је Џејлен Смит тројком на три секунде прије краја (90:88), али је Филип Јовић у посљедњем тренутку закуцао и овјерио побједу Меге, пише Спорт клуб.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана