Масовна туча навијача Панатинаикоса и Олимпијакоса (VIDEO)

Агенције
Масовна туча навијача Панатинаикоса и Олимпијакоса (VIDEO)

БАЊАЛУКА -   Велики скандал догодио се у Берлину у ноћи између суботе и недјеље када су се сукобиле двије групе грчких навијача, присталице Панатинаикоса и Олмпијакоса, који су дошли да прате Фајнал фор Евролиге који се одржава у главном граду Њемачке.

Сукоби између навијача догодили су се у близини хотела и метро станице у Берлину. 

Према писању њемачких медија, сукоб се догодио око 23:00 сата, а полиција се борила да контролише ситуацију док је неколико амбулантних возила стигло на мјесто догађаја.

 

Πρώτες εικόνες από το σημείο που έγιναν τα σοβαρά επεισόδια στο Βερολίνο ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Πολλά περιπολικά έχουν αποκλείσει την περιοχή. pic.twitter.com/QL1o3UH85e

— gazzetta.gr (@gazzetta_gr) May 25, 2024

Према подацима надлежних, 12 особа је повријеђено на жељезничкој станици Пренцлауер Але - девет лакше, двије теже, док се једна и даље бори за живот.

Полиција и надлежне службе су обавијештени мало прије 23 часа и, одмах реаговале на “инцидент са масовним повредама”, како је у почетку окарактерисана дивља туча, a на лице мјеста послато је неколико амбулантних возила.

Ситуација на терену је у почетку била веома тешка за процјену, како су навеле власти. Полиција која је стигла на жељезничку станицу Пренцлауер Але имала је потешкоћа да обузда људе умијешане у тучу.

Према првим извјештајима, сукобио се за сада непознати број људи. Полиција је опколила око 70 људи на станици.

Неки од учесника туче су користили бејзбол палице и мотке. Њемачки медији наводе да је локална полиција у помоћ морала да позове и ватрогасце. Грчки медији преносе да ће током дана око 5.000 навијача Панатинаикоса допутовати у Берлин.

Међутим, велики број учесника у сукобу успио је да побјегне у непознатом правцу.

-Још увијек нисмо у могућности да пружимо информације о узроцима насилног сукоба - рекао је портпарол полиције за “Берлинер Зеитунг” рано јутрос.

Панатинаикос је прошао у финале Фајнал фора елитног такмичења и од 20 часова ће играти против Реал Мадрида. Претходно, од 17 сати ће Олимпијакос и Фенербахче одиграти утакмицу за треће мјесто, преноси “Телеграф”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана