Марко Шћекић за „Глас“: Морамо бити јаки физички и ментално

Милан Зубовић
Марко Шћекић за „Глас“: Морамо бити јаки физички и ментално

БАЊАЛУКА - Тренер кошаркаша Борца Марко Шћекић није био у потпуности задовољан побједом своје екипе над Слободом резултатом 78:57, у контролној утакмици играној у Бањалуци.

Био је ово трећи контролни меч бањалучког тима након што је претходно одмјерио снаге са Динамиком и Босном у којима је уписао половичан успјех, славље против београдског тима, пораз од сарајевске екипе.

- Добро смо отворили утакмицу, офанзивно и дефанзивно, али смо се мало опустили у другој четвртини када смо противнику допустили да нам убаци 28 поена што је апсолутно недопустиво. Осјетило се неискуство у мојој екипи јер су момци помислили да ће лако доћи до побједе и да су све завршили након првих десет минута, али није било тако. Искусни ривал знао је да казни наше опуштање па смо са четири поена разлике отишли на одмор. Имали смо много озбиљнији приступ у трећој четвртини коју смо добили са десет поена разлике, док смо посљедњу добили са седам. То друго полувријеме било је много стабилније од првог. Много чвршће смо одиграли, поштовали једни друге, поштовали договор па је све ишло у правом смјеру. Када се подвуче линија, нисам задовољан игром у другој четвртини док је остало било добро. Морамо да будемо дисциплиновани и чврсти како физички тако и ментално - изјавио је Шћекић за “Глас Српске”. 

Свих 12 момака који су се нашли у протоколу добили су прилику да заиграју.

- Радује повратак Кристијана Атељевића у састав након повреде мада је одрадио само два тренинга прије утакмице. Сви остали су здрави, има неких повредица, али ништа страшно - додао је Шћекић.

Када је у питању играчки кадар он није комплетиран.

- Нисмо још затворили екипу. Недостаје нам високи играч којег тражимо и у преговорима смо са једним кошаркашем који би могао већ данас или сутра да потпише уговор. Битно је да што прије нађемо рјешење да се можемо уигравати како треба - нагласио је Шћекић.

Планови

Планирано је да Борац одигра седам контролних утакмица током припремног периода. Три су већ из њега, док их наредни меч очекује у недјељу на домаћем терену.

- Долази нам Промо након којег ћемо 13. септембра играти са Игокеом у Лакташима. Након тог меча планирамо да играмо са Младости из Мркоњић Града и поново са Промом. Сматрам да ће седам контролних утакмици бити сасвим довољно до почетка сезоне - истакао је Шћекић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана