Марко Шћекић, тренер кошаркаша Борца: Биће још појачања

Милан Зубовић
Марко Шћекић, тренер кошаркаша Борца: Биће још појачања

БАЊАЛУКА - Припреме за нову сезону кошаркаши Борца започеће идућег понедјељка, када ће нови-стари тренер Марко Шћекић окупити играче и кренути са радом.

Нова сезона биће препуна изазова за актуелног двоструког вицешампиона БиХ, јер је поново дошло до промјена у играчком кадру, мада нико не сумња да ће нови момци који ступају на сцену дати све од себе да бар понове резултате које су остварили њихови претходници. Неколико носилаца игре из прошле сезоне и даље је ту, док ће они који су имали мању минутажу сада добити већу прилику за доказивање.

- Припреме почињу 5. августа. Појачали смо се са Стефаном Симанићем и Тајом Херисом, а ту су домаћи играчи из млађих селекција, односно Академца, Никола Шарић, Борис Драгојевић, Виктор Ђуровић, Давид Поповић, Давид Чегар и Кристијан Атељевић уз оне искусније Вука и Срђана Бошковића те капитена Срђана Гаврића. Очекујемо још нека појачања до почетка припрема, као и током њих - изјавио је Шћекић.

План припрема већ је разрађен, мада ће неки детаљи бити рјешавани у ходу, а о циљевима у новој сезони тренер није желио много да говори. Борац ће играти групну фазу АБА 2 лиге, која је трансформисана ове сезоне па су укинути турнири, а познати су и ривали. Прве двије екипе из групе избориће наступ у другој рунди, када ће осам екипа бити распоређено у двије групе.

- Прва контролна утакмица је 18. августа против Динамика, а након тога слиједи серија контролних мечева сваке седмице. Када комплетирамо ростер, моћи ћемо прецизније да говоримо о очекивањима и циљевима. Ипак један од циљева је пролазак у другу групу АБА 2 лигу. С обзиром на то да екипе Златибора, Илирије и Шибенке још нису комплетирале своје екипе, сувишна су било каква нагађања о томе колико су јаки и опасни - рекао је Шћекић.

Милаковић води кадете

Жарко Милаковић појачао омладински тренерски погон Борца. Искусни тренер, који је рођен 3. марта 1982. године, нови је тренер кадетске селекције "црвено-плавих", која ће се ове сезоне такмичити у кадетском првенству и Другој лиги Републике Српске под именом Академац 2. Широкој кошаркашкој јавности Милаковић је познат као тренер који је имао ангажман у ФМП-у, подгоричкој Будућности, Младости из Мркоњић Града, Игокеи, Торлаку, Ол стару из Београда, Баскету 2000, Младом Крајишнику, Партизану из Бањалуке...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана