Марко Јошило, кошаркаш Игокее, заблистао у родном мјесту: Карактером сломили Борац

Милан Зубовић
Марко Јошило, кошаркаш Игокее, заблистао у родном мјесту: Карактером сломили Борац

ЧАЧАК - Преокрет у игри Игокее и пут ка побједи против Борца (70:64) у петом колу АБА лиге креирао је Марко Јошило у свом родном мјесту.

Чачанин који већ неколико сезона брани боје екипе из Републике Српске одиграо је сјајну утакмицу коју је завршио с дабл-дабл учинком, 13 поена и десет скокова, а заједно са саиграчима био је беспријекоран у посљедњој четвртини коју су добили резултатом 28:9.

- У мом Чачку превагнуло је то што ми се чини да се домаћа екипа мало уплашила победе, али треба имати у виду да смо сјајно одиграли последњу четвртину. Током првих 30 минута били смо у њиховом ритму и онда смо показали психолошку стабилност, наметнули свој ритам, направили преокрет и остварили битну победу - истакао је Јошило за “Глас Српске”.

Екипу је током љета појачало доста играча који су се добро упознали, али је јасно да ово није њихов максимум.

- Иако смо појединачно доста искусни још тражимо праву форму и свој стил игре, јер дефинитивно можемо боље и то ће надоћи кроз утакмице. Поука након свега и оно што нас радује јесте чињеница да смо победили и када нисмо добро играли. Показали смо карактер, квалитет и искуство за преокрет - изјавио је Јошило.

Погодио је сва три шута за три поена, а тројком на 33 секунда прије краја дефинитивно је преломио меч у корист свог тима. Искусно крило ове сезоне поново има сјајан процент шута за три поена, јер је погодио осам тројки из 12 покушаја на пет мечева што чини проценат од 66,7 одсто.

- Био сам у добром ритму у Чачку и везао неколико добрих шутева мада ми је драже ових десет ухваћених лопти које сам имао. Борац нам је правио доста проблема у скоку током првог полувремена и када смо исконтролисали тај сегмент игре почели смо да топимо његову предност, јер није лако играти када домаћин има два нападачка скока заредом што му доноси нова два напада, тај трећи мора да реализује. За разлику од првог полувремена, када су нам убацили 40 поена, одбрана је била на високом нивоу у другом полувремену када смо примили само 24 поена па нам се из дефанзивног скока отварала добра транзиција, стекли смо самопоуздање које је било јако битно и оно нас је одвело до победе - рекао је Јошило.

Мурсија сутра

Друго искушење у ФИБА Лиги шампиона Игокеа ће имати сутра од 18.30 часова када гостује Мурсији. Игокеа је поражена од Тофаша у првом колу док је Мурсија била боља од Дертона. Одмах из Чачка екипа је кренула пут југа Шпаније.

- Мурсија је стварно добра екипа с добрим играчима и фаворити су групе. На нама је да извучемо поуке из утакмица са Тофашом и Борцем те свих 40 минута будемо на висини задатка. Уиграна су екипа, играју доста брзо тако да морамо јако да им одговоримо. Апсолутни су фаворити, али ми се никад не предајемо унапред већ ћемо дати све од себе да их изненадимо - рекао је Јошило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана