Марко Јошило, кошаркаш Игокее, о побједи над Морнаром: Испунили смо све задатке

Милан Зубовић
Марко Јошило, кошаркаш Игокее, о побједи над Морнаром: Испунили смо све задатке

ЛАКТАШИ - Игокеа гази у АБА лиги. Други пут ове сезоне везала је четири побједе за останак на другом мјесту табеле иза Црвене звезде.

Морнар је поражен у десетом колу регионалног такмичења резултатом 84:64, што је била побједа Игокее највећом разликом ове сезоне. Цијела утакмица била је у знаку домаћина који је диктирао темпо и без већих проблема стигао до тријумфа. Тренер Владимир Јовановић имао је луксуз да подијели минуту свим играчима на овом мечу па се након дужег времена у саставу нашао и центар Џеки Кармајкл, као и Марко Јошило који се опоравио од повреде због које је пропустио четири утакмице регионалног такмичења.

- Морнар је екипа која је у транзицији и која још тражи прави ростер ове сезоне те је променио четири-пет играча. Нама је ово била прилика да се вратимо из неких болести и повреда које су нас мучиле и навикнемо се на такмичарску кошарку. Испунили смо све задатке, направили увертиру за даље и не планирамо да станемо - рекао је Јошило за “Глас Српске”.

Прије принудне паузе ухватио је одличну форму. Доносио је велику енергију у одбрани, док је нападе реализовао у високом проценту. Погодио је три тројке, без промашаја, против Борца у петом колу, затим се вратио у десетом колу и поново убацио три тројке из исто толико покушаја.

- Рука је остала наштелована... ахахахахаха. Шалим се, наравно, битно је да смо победили и да имамо ширину у нападу те да не зависимо од једног или два играча - додао је Јошило.

Иако у АБА лиги играју сјајно у Лиги шампиона немају тријумфа у прва четири кола.

- Имали смо пехова са повредама и болестима, а једино је пораз од Тофаша био кикс. Мурсија је сјајна екипа, а против Тортоне нам је мало недостајало да славимо, а разлог тога видим у великом емотивном и физичком пражњењу против Партизана. Сада се окрећемо гостовању код Крке у петак и онда да добијемо Тофаш у гостима чиме бисмо се домогли трећег мјеста и баража за топ 16 - навео је Јошило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана