Марко Ичелић: Не гледамо табелу, већ идућег ривала

Милан Зубовић
Марко Ичелић: Не гледамо табелу, већ идућег ривала

ТРЕБИЊЕ - Битну побједу изборили су кошаркаши Леотара на гостовању код Посушја резултатом 87:67, у 14. колу Лиге БиХ. Овим тријумфом остали су у борби за пето мјесто на табели које доноси наступ у Лиги шест.

Требињци имају седам побједа и осам пораза, док Спарс има тријумф више уз утакмицу мање. Сви играчи Леотара уписали су поене против Посушја, најбољи је био Немања Милидраговић са 15, а по 11 су додали Божо Ђурасовић и Срђан Милановић. Тренер Марко Ичелић рекао је за “Глас Српске” да не гледа табелу већ тражи начин како да унаприједи игру.

- Идемо из утакмице у утакмицу и трудимо се да исправимо неке ствари које нас прате ове сезоне. Против Посушја смо погодили отворене шутеве које смо раније промашивали што је направило разлику док смо имали енергију у другој, трећој и четвртој четвртини. Табелу не гледамо, посвећени смо свом раду и верујемо да можемо остварити наш циљ - навео је Ичелић.

Велике проблеме стварале су му повреде играча у протеклом периоду.

- Повреде Рикала, Милановића и Ђурасовића, који није играо више од месец дана доста, су нас “исекле”, а данак је узео и “свети јануар” па нисмо успели да вежемо неколико победа. Божи је потребно време да се врати, чекају нас две битне утакмице и морамо да се скупимо између себе - додао је Ичелић.

Поновио је да првенство има квалитет што се види по резултатима.

- Никако да ухватимо прави ритам. Изузевши Широки и Босну, Лига је доста изједначена и свако сваког може да добије што највише зависи од моментума у којем се екипа налази. Сваки тим има квалитетних играча и свако опуштање сурово се кажњава. Нисмо фаворити ни у једној утакмици. Више смо победили на страни (четири), него пред нашом публиком. Не знам шта је разлог тога. Да ли је то притисак домаће средине или нешто друго, заиста бих волео да знам. До краја шампионата чека нас седам утакмица од којих су четири на домаћем терену. Рекло би се да имамо предност, али није баш тако. Једину предност можемо остварити ако извучемо максимум на сваком мечу и потрудимо се да дођемо до наше игре. То ће нам се вратити добрим тренингом и вером у оно што радимо - истакао је Ичелић.

Напоменуо је да због промена у екипи није могуће остварити врхунски резултат.

- Битно је не заборавити да су током последње две године направљене смене генерација и кроз екипу је прошло много играча. Смену генерација обично прати криза резултата и тешко је уигравати нове млађе момке и јурити што бољи пласман на табели. Са 12 домаћих играч Леотар прави сјајну причу и има светлу будућност, али му је потребна подршка да успе у томе јер радимо доста тежак посао - нагласио је Ичелић.

Финале Купа Српске

Финале Купа Републике Српске на распореду је 13. или 14. фебруара у којем ће снаге одмјерити са Борцем. Биће то реприза из 2022. године.

- Помало мислимо на идуће финале и сећамо се финала од пре две године када смо поражени у Бањалуци од истог ривала. Остао је жал због тога, јер нам је пехар замало измакао и сада ћемо покушати да га освојимо. Борац је увек борац. Игра лигу која је изнад нашег нивоа и биће благи фаворит где год да играмо. Ипак, нећемо се предати унапред, имамо своје адуте, а били смо им равноправан ривал током 35 минута утакмице у Лиги БиХ па зашто сада не бисмо направили изненађење - рекао је Ичелић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана