Марко Ичелић и наредне сезоне водиће Леотар из Требиња: Да наставимо развој младих кошаркаша

Милан Зубовић
Марко Ичелић и наредне сезоне водиће Леотар из Требиња: Да наставимо развој младих кошаркаша

ТРЕБИЊЕ - Трећу сезону заредом Марко Ичелић предводиће кошаркаше Леотара у Лиги БиХ иако је био у преговорима са тузланском Слободом. Тренер из Србије проводи други мандат на клупи требињског клуба којег је у првом наврату водио током сезоне 2013/14, тако да се осјећа као Херцеговац јер се сродио с играчима, навијачима и становништвом.

- Испред мене је трећа година заједничке сарадње у којој желимо да наставимо с концептом којег смо започели раније, а то је развој младих играча из Требиња и околине. Поново ћемо имати десет домаћих играча у тиму, али и нека освежења јер смо већ започели фазу подмлађивања екипе односно смену генерација. Лига БиХ биће доста изазовна за све нас јер остали клубови доста мењају своје тимове па ћемо и ми покушати да одреагујемо на исти начин - изјавио је Ичелић за “Глас Српске”.

Предсједник клуба Миодраг Батинић недавно је у разговору за “Глас Српске” рекао да неће ангажовати странце, а ту прије свега мисли на Американце са чим је сагласан и Ичелић.

- Ангажовање америчких кошаркаша постало је нормално и у малим срединама и велики број странаца узео је маха чак и у Србији, Македонији, БиХ... Ипак, остаћемо доследни филозофији коју пропагирамо и базираћемо се на наше играче колико нам то средства дозволе. Можда ће резултати мало да трпе, али на крају ће се видети успех - истакао је Ичелић.

Од идуће сезоне биће поново враћена Лига шест за првака умјесто прошлосезонског плеј-офа, а српски стручњак сматра да је то добар потез.

- То је добро за кошарку јер ће тиме сезона бити продужена са осам на девет или десет месеци као и за момке који напорно раде да се изборе за место у првом тиму. Све лиге у региону своде се на седам-осам месеци током којих се игра и они који живе од кошарке нађу се у незгодном положају након краја такмичења јер од нечега би требало да живе. Ту је и спортски мотив да се не одмара четири-пет месеци јер то нема смисла. Поновно увођење Лиге шест за првака представља праву ствар и појачаће конкуренцију. Радио сам у Србији и Македонији па слободно могу рећи да је Лига БиХ физички захтевнија у односу на поменуте државе. То се јасно види у АБА 2 лиги где клубови из БиХ имају запажене улоге међу екипама региона. Талената има и потребно је мало стрпљења да они стасају уз смањење броја странаца у екипи - нагласио је Ичелић.

Оно што ће му бити предност у раду јесте чињеница да остаје гро екипе док је одређен и почетак припрема.

- Са свим играчима који су из Требиња биће обављени разговори у вези с продужетком сарадње. Костур тима остаје тако да ће ми бити много лакше у раду јер се играчи одлично познају док ћемо наравно прикључити и неке момке из јуниорског погона. Почетком августа кренућемо с радом и до тада ћемо дефинисати план - подвукао је Ичелић.

Хуманитарни меч

Ичелић у новој сезони неће моћи рачунати на Николу Ђуросовића који је окачио патике о клин док ће се од активног играња опростити у суботу (19 часова) на опроштајној утакмици у Требињу, која ће окупити бивше асове бањалучког Борца и Леотара. Тренер је признао како му је велика жеља да се Божо Ђурасовић врати у екипу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана