Макаби тражи начин да играчима смањи плате

GS
Foto: Tanjug

Макаби из Тел Авива пролази кроз велике финансијске губитке због тога што игра у Београду без домаћих навијача.

Због тога тим из Израела разматра смањење плата играча, како би ријешио ситуацију, преноси Баскет њуз.

Макаби је поднио приједлог којим планира дјелимично смањење плата играча, како би се изборили са финансијским посљедицама и утакмицама без публике.

Ипак, удружење играча Евролиге (ЕЛПА) још увијек разматра ситуацију и чека се коначна одлука преноси Баскет њуз.

Како је објавио Вала спортс, Макаби је већ обавјестио све запослене у клубу, укључујући администрацију и особље, о смањењу плате за 15 одсто.

Поред тога, клуб и даље истражује смањење трошкова кроз плате играча.

Клуб из Израела је саопштио играчима своју намјеру да активира клаузулу “више силе” у Оквирном споразуму Евролиге (ЕФА). Ова клаузула ступа на снагу, када уговорне обавезе постану потпуно или дјелимично неизводљиве, због разлога који су ван контроле клуба или играча, а у то спадају пандемија, владине мјере или друге значајне интервенције.

Одлука о пресељењу у Београд је подстакао рат између Израела и Хамаса, при чему су се Макаби и други израелски тимови преселили у Србију.

Смањење бруто плате од један одсто за сваку утакмицу код куће представља максимално ограничење, које клубови из Евролиге могу да предложе својим играчима према споразуму.

Укупан проценат који би могао да буде смањен у овом тренутку није прецизан, а Макаби би ове сезоне до краја регуларног дијела “кући” требао да одигра још 12 утакмица, пише Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана