Мајк Браун најбољи тренер НБА лиге у овој сезони

Танјуг
Мајк Браун најбољи тренер НБА лиге у овој сезони

ЊУЈОРК - Шеф стручног штаба кошаркаша Сакрамента Мајк Браун проглашен је за најбољег тренера у сезони 2022/2023, саопштила је данас НБА лиге.

У саопштењу се наводи да је Браун једногласно проглашен за најбољег тренера у НБА лиги. Браун (53) је Сакраметно преузео прошле године. Он је пре тога водио Кливленд и ЛА Лејкерсе, а био је помоћни тренер у Голден Стејту, Индијани, Сан Антонију и Вашингтону.

"Овакве почасти не долазе често и морате да их цените. Заиста сам захвалан што сам у Сакраменту. Навијачи и град су били фантастични", рекао је Браун, преноси званични сајт НБА. Браун је ове сезоне са Кингсима успео да избори плеј-оф први пут од 2006. године.

Сакраменто је регуларни део сезоне у НБА лиги завршио на трећем месту Запада са 48 победа и 34 пораза. Кингси воде 2:0 у првом колу плеј-офа Запада против актуелног шампиона Голден Стејта.

Браун је по други пут у каријери освојио награду за најбољег тренера у НБА, пошто је 2009. ово признање добио док је водио Кливленд.

Поред Брауна кандидати за тренера године били су први стратег Бостона Џо Мазула и шеф стручног штаба Оклахоме Марк Дајно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана