Мај пун изазова за ККИ Врбас: Трофеј по трофеј па Русија!

Дарко Драгичевић
Мај пун изазова за ККИ Врбас: Трофеј по трофеј па Русија!

БАЊАЛУКА - Играчи Кошаркашког клуба инвалида Врбас имаће пуно изазова у текућем мјесецу. Већ у недјељу, 12. маја, одиграће посљедњу утакмицу у Премијер лиги БиХ против Босне из Зенице када ће се обавити и промоција десете јубиларне и узастопне титуле. 

Овај лигашки меч биће одигран у бањалучкој Спортској дворани “Обилићево” са почетком у 13.30 часова.  Бањалучани ће искористити овај дуел како би се уиграли за наредна искушења.

- Резултат је у другом плану, јер смо титулу раније обезбиједили, али сам убијеђен да ћемо и овог пута сезону окончати без пораза. На грб смо пришили прву звјездицу и морам истаћи да сам изузетно поносан на све своје играче са капитеном Биљаном Недић на челу. Желим овим приликом да им честитам с обзиром на то да су на терену показали да су стварно најбољи - ријечи су Маринка Умичевића, предсједника овог трофејног спортског колектива.

Шест дана касније, тачније 18. маја, у Љубљани играче Кошаркашког клуба инвалида Врбас чека финале НЛБ лиге које играју против увијек неугодног КИК Змај. Биће ово реприза прошлогодишњег финала у којем су тада више среће имали играчи из Градачца, а у редовима Бањалучана вјерују да ће се сада радовати. 

- Искрено се надамо да ћемо овог пута ми побиједити и да ћемо по осми пут приграбити и овај пехар. То би за нас била велика ствар и тако бисмо на најбољи начин крунисали сезону. Сви смо пуни оптимизима и очекујемо да ће ово бити наша једна од најуспјешнијих сезона од постојања клуба - наглашава Умичевић.

Као шлаг на текућу сезону која је на измаку требало би да буде одлазак у далеку Русију. 

- Позвани смо од предсједника Руске кошаркашке федерације Андреја Кириленка да учествујемо на јаком турниру у Казању гдје би нам домаћин био наш братски клуб Крила Барсе. Имамо подршку премијера Радована Вишковића, а ових дана очекујемо и званичну помоћ предсједника Републике Српске Милорада Додика и градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића. Одлазак је још под упитником, али се искрено надамо да ћемо 26. маја кренути пут Казања - закључио је Маринко Умичевић.

Сјајна сезона

Кошаркашки клуб инвалида Врбас је већ освојио два трофеја. Освојен је Куп Републике Српске, као и титула шампиона БиХ. Екипа ће до краја сезоне да се бори за још два трофеја. Наиме, играју финале регионалне НЛБ лиге, док ће бити и у прилици да освоје Куп БиХ, чиме би сезона била за памћење.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана