Лука Лугоња, предсједник ЖКК Орлови: Сезона за понос

М. З.
Foto: ЖККОрлови

БАЊАЛУКА - Предсједник Женског кошаркашког клуба Орлови Лука Лугоња поносан је на досадашње резултате екипе која је без премца у БиХ, док је на регионалној сцени изборила наступа на Фајнал фору.

Екипа из Бањалуке нема пораз у 19 кола Лиге БиХ и практично је обезбиједила прво мјесто пред почетак плеј-офа у којем ће бранити шампионску титулу док су већ одбрањени трофеји у Купу Републике Српске и Купу БиХ.

- Сезона која траје стварно је за дивљење посебно када узмемо у обзир да од појединих институција нисмо добили ни фенинга. Сналазимо се сами како знамо и умијемо док имамо неколико спонзора који дају колико могу и заиста смо им захвални на томе. Ипак, услови у којима ми радимо не могу се мјерити са условима осталих клубова. Рецимо, Монтана на већину утакмица иде авионом, а услови у којима Будућност ради нећу ни спомињати тако да у овом тренутку и нисмо могли више да направимо на регионалном плану - изјавио је Лугоња за “Глас Српске”.

Орлови ће за викенд наступити на Фајнл фору у Подгорици гдје ће им противник у полуфиналу бити Цеље. Бањалучком тиму биће то други наступ на завршном турниру у историји, а прије двије године били су трећи.

- Сада иде главни дио сезоне у којем морамо бити на висини задатка. До сада смо освојили два трофеја којима смо показали да смо на правом путу и вјерујем да ћемо наставити у истом ритму. Поносан сам на стручни штаб и играчице који су остварили ове добре резултате. Имамо 19 побједа у Лиги БиХ, пласирали смо се у ЊАБА Суперлигу и од осам екипа изборили пролазак међу четири најбоље што је била наша велика жеља. Против Пламена, Партизана, Граца, Монтане и Лавова славили смо у обје утакмице. Чека нас Фајнал фор у Подгорици, надамо се финалу, али ћемо бити пресрећни уколико завршимо као трећи мада је и сам пласман велики успјех. Не обећавамо ништа већ само да ћемо се борити - навео је Лугоња.

Посебно је истакао добар рад тренера Весне Џувер са младим играчицама.

- Ана Павловић, Хана Предојевић и Милица Ђокић су репрезентативке Србије у омладинским категоријама док је Александра Мужевић на ширем списку сениорског тима, а у клубу имамо још шест репрезентативки БиХ у свим старосним категоријама - додао је Лугоња.

Огорчен је на Кошаркашки савез Републике Српске и Кошаркашки савез БиХ који његовом клубу нису честитали освајање трофеја.

- Замјерам КСРС и КС БиХ који нам нису честитали освајање Купа БиХ. Нико се није удостојио да нам пошаље честитку - рекао је Лугоња.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана