Лука Лугоња предсједник ЖКК Орлови: Без помоћи нема опстанка

М. З.
Лука Лугоња предсједник ЖКК Орлови: Без помоћи нема опстанка

БАЊАЛУКА - Љетни одмор у свим кошаркашким клубовима ближи се крају и припреме само што нису почеле, али је већ сада јасно да ће нова сезона бити препуна изазова, прије свега у финансијском смислу.

Управа Орлова на све начине покушава да затвори буџет и оформи респектабилан тим, који ће од идуће јесени бранити три трофеја на домаћој сцени као и треће мјесто у регионалној WABA лиги. Према ријечима предсједника клуба Луке Лугоње трошкови су порасли, док су издвајања за спорт у Бањалуци и Републици Српској остала иста или су чак смањена у односу на претходни период.

- Трошкови су кочили три пута и заиста не знам како излазимо на крај да испоштујемо све обавезе које имамо, а истом приликом останемо компетитивни са осталим екипама. Ако нам "Електропривреда" и предсједник Републике Српске не помогну, заиста не знам како ћемо изгурати сезону. Сви клубови који представљају Републику Српску требало би да добију адекватну помоћ да се могу носити са противницима из других држава, гдје се много више издваја за спорт него код нас. Уколико ова помоћ изостане, многи ће се угасити - изјавио је Лугоња за "Глас Српске".

И поред свих проблема са којима се сусрећу истакао је да се у клубу добро ради, о чему свједочи податак да у својим редовима имају неколико репрезентативки Србије и БиХ у омладинским категоријама.

- Ана Павловић игра за кадетски тим Србије, гдје је селектор наш прошлосезонски тренер Весна Џувер, док Хана Предојевић игра за јуниорску селекцију. Њена сестра Јана наступа за селекцију БиХ, баш као и Марија Дамјановић. Дајемо четири репрезентативке у омладинским категоријама што је потврда нашег доброг рада посљедњих сезона које су на спортском плану биле доста успјешне. Ипак, уколико изостане финансијска подршка, тешко ћемо стварати квалитетне играчице - навео је Лугоња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана