Предсједник Орлова о идућој сезони: Требаће нам шири ростер

Милан Зубовић
Foto: ЖКК Орлови

БАЊАЛУКА - Освајањем титуле шампиона БиХ екипа Орлова отишла је на одмор, на којем ће бити до средине августа или почетка септембра, када ће почети припреме.

Претходна сезона била је најуспјешнија у историји бањалучког клуба, који је без пораза стигао до титуле шампиона, као једини у БиХ којем је то икада пошло за руком. При томе је освојен Куп БиХ, Куп Републике Српске, док је у WABA лиги стигао до треће позиције. 

Најбоља кошаркашица из прошле сезоне Александра Мужевић продужила је сарадњу са бањалучким клубом. 

 - Кујемо планове и формирамо тим за идућу сезону. Велика нам је жеља да задржимо све играчице које су оствариле највећи резултат у историји клуба, али све то зависи од финансија. Са некима преговарамо, док ћемо са некима тек преговарати, а менаџери нам нуде играчице са свих страна. Наша велика жеља је да наставимо са оваквим резултатима и задржимо континуитет те постанемо препознатљиви по томе у БиХ, али и региону - рекао је предсједник Орлова Лука Лугоња за “Глас Српске”. 

Прошле сезоне стигли су до трећег мјеста у WABA лиги, док ће и наредне сезоне поново наступити у регионалном такмичењу. 

- Пријавили смо се за WABA лигу која ће од наредне сезоне бити изузетно јака, јер ће у њој играти само шампиони држава међу којима ће бити и првак Србије Мега. Требало би да буде формирана и WABA 2 лига, за коју се већ пријавило десет клубова. Сјајан резултат направили смо прошле сезоне и свјесни смо да га нећемо лако поновити. Ипак, не предајемо се и желимо да напредујемо. 

Стога нам треба још квалитетних играчица, да нам клупа буде дужа те да издржимо се напоре који ће бити пред нама - додао је Лугоња. 
Стандардно, новац је највећи проблем сваке управе. 

- Проблем је плаћање станова и режија кошаркашицама са стране, док се на терену боримо са екипама које имају три-четири пута већи буџет. Сада правимо планове да затворимо финансијску конструкцију. Никоме ништа нећемо обећавати ако то не можемо испунити - рекао је Лугоња.

Тренер

Прошле сезоне екипу је први пут водила Весна Џувер. 

- Разговараћемо са Весном, која сада има обавеза у кадетској репрезентацији Србије и морамо да видимо њене амбиције. Задовољни смо њеним радом до сада, а шта ће бити у будућности, видјећемо - навео је Лугоња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана