Леотару Куп Српске

Милан Зубовић
Леотару Куп Српске

ТРЕБИЊЕ - Кошаркаши Леотара освојили су трофеј Купа Републике Српске након што су у својој дворани надиграли Борац резултатом 79:70. Требињци су по трећи пут стигли до пехара након што су били најбољи 2004. и 2020. године.

Овај пут предводио их је Дејан Шакотић са 24 поена, пратили су га Василије Миловић и Стефан Крстајић са по 15 поена. На другој страни бањалучки тим предводио је Вук Бошковић са 18 поена, Џерод Вест убацио је 14.

Био је ово трећи сусрет истих ривала у Купу Српске. Леотар је славио 2020. године на свом терену док се Борац реванширао двије године касније пред својим навијачима.

Домаћи тим водио је од прве до посљедње секунде, а тројка Шакотића на три минута прије краја за 73:64, практично је ријешила питање побједника иако је Санди Грубелич вратио тројку одмах у идућем нападу за 73:67, али послије тога није реализовао два изгледна напада (полагање и шут за три поена из врло повољње позиције) па гости нису успјели да смање преднсот домаћина.

Леотар ће играти на завршном турниру Купа БиХ који ће бити одигран у Сарајеву. У полуфиналу које је на распореду у петак играће против Широког од 17 часова док ће у другом полуфиналу од 20 сати снаге одмјерити Игокеа и Босна. Финале је у суботу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана