Леотар у нову сезону улази са 12 кошаркаша из Требиња

Милан Зубовић
Леотар у нову сезону улази са 12 кошаркаша из Требиња

ТРЕБИЊЕ - У нову сезону Леотар ће ући са 12 кошаркаша из Требиња, што је одавно постало раритет. Овај циљ управа је поставила крајем прошле сезоне и током љета успјела да га реализује.

Једини, условно речено странац, је тренер Марко Ичелић којем је ово трећа сезона на клупи у другом мандату међу Херцеговцима, гдје се осјећа као код куће.

- За нову сезону имамо нови тим који чини 12 кошаркаша из Требиња, што ће бити аутентично за овај ранг такмичења не само на овим просторима већ и шире. Желели смо да направимо такву причу и успели смо у томе. Уз то, просек година играча је између 24 и 25, а свим осим Боже Ђурасовића су испод 30 година. Сигурно је да ће на неким позицијама недостајати искуства и да ће бити потребно времена да се момци привикну на игру јер, без обзира на то што су из истог града, нису играли заједно - изјавио је Ичелић за “Глас Српске”.

Податак да ће на терену бити сами Требињци наводи на очекивања да ће и на трибинама бити много више публике.

- Сигурно је да ћемо имати подршку са трибина, али ће бити и критика. Надамо се да ће више бити овог првог - уз осмијех је рекао Ичелић.

Припреме је мало пореметио одлазак Драшка Албијанића у Грчку па искусни кошаркаш неће имати прилику да са Стефаном Глоговцем чини центарски пар.

- Драшко је отишао јер је имао крупну понуду из Грчке. Остали смо без играча на позицији “петице”, што је хендикеп за нас јер је он доста значио тиму искуством и квалитетом. Мораћемо то некако да надокнадимо - навео је Ичелић.

Задовољан је залагањем на тренинзима. До сада су одиграли четири контролне утакмице, вечерас их очекује сусрет са Сутјеском из Никшића, а у уторак са Борцем из Чачка на домаћем терену.

- Постоје још одређене осцилације у игри, што је нормално за овај део припрема и на нама је да то нивелишемо. Радимо напорно, момци су уморни, сви добијају шансу да видимо на кога можемо рачунати. Млади играчи овај период морају максимално да искористе јер ће се само тако изборити за улогу у тиму - додао је Ичелић.

Амбиције

О амбицијама у наредном шампионату тренер није хтио да говори јер сматра да је још рано те да ће о томе моћи да прича када буде одиграно неколико првих кола.

- Иако смо у средини припремног рока, још је нереално причати о амбицијама јер не знамо чиме располажу друге екипе. Код нас је дошло до смене генерација и није то исти ти­м као прошле сезоне. Ипак, верујем у све њих да ће давати свој максимум јер су свесни да играју за свој клуб и свој град - рекао је Ичелић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана