Леотар славио против Прома у Лиги БиХ: Одбрана донијела самопоуздање

М. З.
Леотар славио против Прома у Лиги БиХ: Одбрана донијела самопоуздање

ДОЊИ ВАКУФ - Срећа је погледала кошаркаше Леотара на старту нове сезоне. Требињци су славили на гостовању код Прома резултатом 87:86, чиме су стекли много самопоуздања пред наставак такмичења.

Чета Марка Ичелића водила је већим дијелом сусрета, средином посљедњег периода имала и више од 15 поена предности, али је замало све то испустила у посљедњим секундама. Најбољи у табору побједника био је Василије Миловаћ са 18 поена, 15 је додао Марко Рикало, а по 12 Божо Ђурасовић и Немања Милидраговић. У екипи Бобана Нинића Дино Алкић постигао је 23 поена.

- Честитам својим играчима на одличној енергији коју су приказали током скоро свих 40 минута утакмице. Контролисали смо меч већим  делом, али смо имали неки пад концентрације у другом делу четврте четвртине, што је домаћин искористио да нам се приближи. Ниједног тренутка нас није озбиљније угрозио, иако резултат на крају то не одсликава, али дефинитивно нисмо себи то смели дозволити. Било је осцилација у нашој игри и морамо их сводити на што мању меру. Победа нам много значи због самопоуздања, а оно смо црпели из агресивне одбране. То нам је донело бољи проток лопте у нападу, дало додатну снагу у шуту за три поена (14/26) као и осталим отвореним шутевима - рекао је тренер Леотара Марко Ичелић.

За разлику од Леотара Приједор Спартак није славио у првом колу и гостовање код Спарса окончано је поразом 88:94. Најбољи код Приједорчана у премијерном мечу дебитантске сезоне био је Немања Станковић с 26 поена, Рајко Гутаљ убацио је 16, а Игор Јосиповић 13. Код Сарајлија Донте Мур је постигао 23.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана