Лебронове ријечи о Јокићу одзвањају свијетом: Звијер, геније, специјалан играч, Дејвис и ја нисмо играли против бољег тима

ГС
Foto: Танјуг/АП

Кошаркашки Денвера "пометлали" су ЛА Лејкерсе у финалу Западне конференције и након скоро шест деценија од оснивања, обезбједили пласман у велико НБА финале, где ће највероватније одмерити снаге са Мајамијем, који води 3:0 против Бостона.

Одлучујућу побједу у серији Нагетси су направили синоћ у Лос Анђелесу, где су под командом Николе Јокића савладали "језерџије" 113:111. Српски центар имао је још једну утакмицу за памћење. Уписао је трипл-дабл учинак. Свој осми у плеј-офу, чиме је оборио рекорд Вилта Чемберлејна, а меч је завршио са 30 поена, 14 скокова и 13 асистенција.

Током сусрета имао је и неколико потеза који су многе оставили без текста, а после меча добио је и МВП признање за најкориснијег играча финала Коференције. Тиме је још једном побрао хвалоспеве комплетне кошаркашке јавности, а међу првима који су похвалили учинак српског центра био је Леброн Џејмс.

Најбољи кошаркаш Лејкерса честитао је Нагетсима пласман у финале и открио који су детаљи пресудили у серији са тимом из Колорада.

"Баш сам малочас разговарао са Дејвисом у свлачионици и сложили смо се да је Денвер вероватно најбоља екипа са којом смо се сусрели у плеј-офу у последње четири године, откад смо нас двојица заједно", рекао је за почетак Леброн и наставио:

"Одлично су вођени. Имају компактан тим, имају шут, асистенције у рукама, висину, дугачку клупу и што је најважније Николу Јокића, против кога не смете да правите пуно грешака. Он је толико сјајан играч, да чак и када га добро чувате, или мислите да га добро чувате, он попут Лерија Бирда, погоди тројку са више од 50 метара... То је само неколико пута урадио у серији са нама. Након тога можете само да му се поклоните."
Новинаре је потом занимало шта су Лејкерси научили од српског ценра у овој серији, Џејмс је рекао:

"Ништа. Знам колико је велики. Знам колико је Џокер велики. Неки играчи у лиги играју на одређен начин. На који и ја такође волим да играм. Он је један од њих. Он види потез прије него што се догоди. А нема много таквих кошаркаша у лиги. Знали смо да је звијер и прије него што је серија почела", рекао је Џејмс и додао:

"Сви су увучени у његову статистику, али мислим да доста људи не говори о менталном делу његове игре. Можда се о томе не прича, јер многи то не разумеју. Али ја разумијем. Да, он је посебан", закључио је Џејмс који је утакмицу завршио са 40 поена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана