Крстић: Канада је рањива, Србија може до злата

Милан Зубовић
Foto: ВЕЛИБОР ТРИПИЋ

Бањалука - Прослављени српски кошаркаш Ненад Крстић вјерује да репрезентација Србије чији је некада био капитен може до златне медаље на Свјетском првенству.

Он је похвалио игру својих насљедника у националном тиму, а посебно је апострофирао сјајну побједу над Литванијом у четвртфиналу.

- Искрено се не сећам боље утакмице коју је наша репрезентација одиграла од ове са Литванијом. Све је функционисало феноменално и није фраза, сви су били на висини задатка у једној феноменалној утакмици. Поклопиле су нам се ствари и Канада је добила Словенију што значи да смо се пласирали на Олимпијске игре и мислим да је то био циљ пре старта првенства. Једна велики циљ је остварен и треба гледати унапред. Америка је је показала да је рањива као и Канада и сви полуфиналисти имају 25 одсто шансе да дођу до злата. Да играм, гледао бих да освојим првенство, али први циљ је остварен и пласман на ОИ је велика ствар - рекао је Крстић.

Са "орловима" он је стигао до сребра на Мундобаскету 2014. године у Шпанији, а на то првенство репрезентација није испраћена како је доликовало и јавност је била веома скептична. Сличан случај био је и пред шампионат на Филипинима.

- Плус за репрезентацију је када нема додатног притиска јавности већ и окружења, а ту мислим на људе блиске тиму. То увек је предност да екипа оде без имепратива да медаља мора бити освојена. То се показало и 2014. када смо отишли на првенство без икаквих очекивања и вратили се са сребром. Надам се да ће такобити и овај пут. Остварили смо циљ, али бих волео да освојимо и неку медаљу - нагласио је Крстић.

Он је био гост Игокее на турниру поводом 50. рођендана и гледао је утакмицу домаћина против свог некадашњег тима ЦСКА из Москве.

- Честитам Игокеи на импозантном јубилеју и 50 година је велика бројка. Годинама уназад људи у клубу улажу доста, ради се добро, има ту доста младих играча па бих радо похвалио тај рад. Мени је драго што сам у Бањалуци где сам срео неке пријатеље из ЦСКА које нисам дуго видео као и пријатеље из Игокее и генерално из Републике Српске. јако ми је драго због турнира који је веома јаки и један је од јачих у Европи у овом тренутку. Сам списак тимова стварно обећава добре утакмице - додао је Крстић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана