Креће расплет у кошаркашкој Лиги БиХ: Четири клуба у борби за плеј-оф

Милан Зубовић
Креће расплет у кошаркашкој Лиги БиХ: Четири клуба у борби за плеј-оф

БАЊАЛУКА - До краја такмичења у Лиги БиХ остала су још четири кола, а четири екипе воде битке за преостала три мјеста која доносе наступ у плеј-офу.

Широки, Борац, Босна и Будућност већ су осигурали наступ у четвртфиналу гдје загарантовано мјесто има Игокеа, а још нису позната три путника. Спарс, Леотар и Славија имају скор 9-9, док је Слобода на учинку 8-10. Дјелује да требињски клуб има најлакши посао у 19. колу јер дочекује Промо који је пребринуо бриге око опстанка док не може направити искорак и укључити се у борбу за седмо мјесто. Спарс и Славија биће на великим испитима. Сарајлије стижу на ноге Борцу, а екипа из Источног Сарајева угостиће Младост која је поправила форму у посљедње вријеме.

- Веома мотивисани дочекујемо овај сусрет иако имамо проблема са повредама. Антонио Форман и Давид Маран повриједили су се против Широког и неће бити у саставу што нам представља велики проблем у ротацији. Младост није наиван тим и доста је промијењен у односу на први дио сезоне. Имају доста странаца, играју много боље тако да смо само због домаћег терена благи фаворити. Ипак, не предајемо се и желимо искористити шансу за пласман у плеј-оф која нам се указала. Нисмо у лошој позицији пред саму завршницу јер имамо бољи међусобни скор са Леотаром и Спарсима мада су Сарајлије и Слобода у некој предности због више искуства од нас - рекао је тренер Славије Срђан Станић за “Глас Српске”.

Изузетно тежак посао имаће тузлански тим који гостује Босни. Слобода је остала без тренера Недима Џемића, а “студенти” се боре за треће можда чак и друго мјесто. Све утакмице на распореду су у суботу, а састају се: Зрињски - Широки (16), Будућност - Посушје (19), Леотар - Промо (19), Босна - Слобода (19.30), Борац - Спарс (20), Славија - Младост (20).

Кошаркашице

Дерби утакмицу 19. кола Лиге БиХ за кошаркашице одиграће Лавови и Бановићи. Биће то дуел екипа које се боре за друго мјесто на табели. Брчанке имају 13 побједа и четири пораза док Бановићанке имају учинак 14-2. Парови, субота: Леотар 03 - Зрињски (16), Орлови - Челик (17.30). Недјеља: Феникс - Козара (15), Лавови - Бановићи (16), Јединство - Плеј оф (18).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана