Коста Кондић о побједи Игокее над Подгоричанима: Енергијом смо сломили Будућност

Милан Зубовић
Коста Кондић о побједи Игокее над Подгоричанима: Енергијом смо сломили Будућност

ЛАКТАШИ - Велику побједу извојевали су кошаркаши Игокее који су у осмом колу АБА лиге надиграли Будућност резултатом 88:74. Била је то друга побједа Александровчана над тимом из врха табеле након што су прошле недјеље савладали Партизан у Београду.

Подгоричани су стигли у Лакташе као благи фаворити, наруку им је ишао умор домаћег тима којем је то била трећа тешка утакмица у само седам дана, који се уз то тек дан прије утакмице вратио кући из Италије. Ипак, на терену није дјеловало тако, јер су се момци Владимира Јовановића за све питали. Гостима нису дали ни промил наде да могу до тријумфа па су стигли до шесте побједе колико има и Будућност.

- Ушли смо са енергијом и ставом да их побиједимо и урадили смо оно што смо очекивали. Дефинитивно, пресудила је наша велика енергија, јер нисмо имали времена да се спремимо за овај сусрет као ни неку посебну тактику, већ смо рекли да морамо држати концентрацију. У другом полувремену смо свели њихове контранападе на минимум као и игру пет на пет. Одбрана је била добра у првом полувремену, а још боља у другом када смо их баш доста притискали - изјавио је кошаркаш Игокее Коста Кондић за “Глас Српске”.

Овај тријумф даје велико самопоуздање његовом тиму који је у АБА лиги везао двије побједе против екипа из врха табеле.

- Будућност је прије почетка сезоне поставила високе циљеве и доста уложила у играчки кадар. Они су једна од екипа са којима ћемо се борити за што мјесто у врху табеле тако да је ова побједа од изузетног значаја. Са побједама против Партизана и Будућности лакше дишемо послије несрећног пораза од ФМП-а док нас сада чекају неки мечеви на домаћем терену па ћемо бити много одморнији за наредне изазове - рекао је Кондић.

Послије утакмице у Лакташима управа Будућности саопштила је да ће екипу у наредном периоду водити Андреј Жакељ. “Плаве” је прошле седмице напустио Петар Мијовић, Владимир Тодоровић био је прелазно рјешење док Жакељ стиже из Студентског центра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана