Коста Кондић након америчке турнеје за “Глас”: Искуство за цијели живот

Милан Зубовић
Коста Кондић након америчке турнеје за “Глас”: Искуство за цијели живот

САНТА КРУЗ - Кошаркаш из Бањалуке Коста Кондић имао је прилику да из прве руке осјети како је играти против играча из развојне НБА лиге и то против екипе која је састављена од најбољих појединаца лиге.

Младић који је овог љета напустио Игокеу и постао члан Меге имао је јединствену прилику да заигра против играча који такође траже своје мјесто под обручевима, а може се очекивати да већина њих у скорије вријеме заигра у Европи. Иако има само 23 године, Кондић иза себе има богато абалигашко искуство као и искуство играња ФИБА Лиге шампиона, али му је сусрет са Ол стар тимом Г лиге остао у посебном сјећању.

- Утакмице су огромно искуство за све нас и нешто сасвим ново, што нико од нас прије није радио на овако високом нивоу. Нисмо играли било шта, већ сјајне мечеве против сјајног тима и сви смо прво били срећни што ћемо имати прилику да играмо против такве екипе, гдје су сви момци један тренутак, било у НБА или Г лиги, имали озбиљне улоге - истакао је Кондић за “Глас Српске”.

Мега је одиграла двије утакмице на америчкој турнеји у којима је доживјела поразе, али резултат дефинитивно није био у првом плану.

- Било је мало напорно, поготово прва утакмица, јер смо мало каснили због лета и нисмо имали времена за опоравак и адаптацију на услове. Одрадили смо само један тренинг пред утакмицу, али смо играли јако мотивисани. Све је добро изгледало, пружили смо одличан отпор све до четврте четвртине, када смо брзали у нападу и имали доста изгубљених лопти. Са 24 изгубљене лопте на утакмици не можеш очекивати побједу. Али тај први дио и прве три четвртине показали смо квалитет и да можемо играти са свима. Сада је на нама да у Београду видимо шта се дешавало и исправимо пропусте јер креће АБА лига, гдје нас чекају јаки противници као што смо их имали у САД - нагласио је Кондић.

Анализирајући противника увидио је неке ствари које чине разлику.

- Посебно су упечатљиве ситнице у игри и у њима смо видјели на којем су нивоу. Брзо трче у одбрани, увијек су у контакту са противничким играчем, нема нимало простора за грешку јер они буквално у три секунде претрчавају терен и кажњавају сваку грешку па мораш бити максимално фокусиран јер свако иоле мање опуштање може много да те кошта. Након што смо показали зубе у првој утакмици, коју су они изгледа олако схватили, још јаче су ушли у другу јер су видјели да неће бити тако лако. Били су јачи и чвршћи па нисмо имали одговор на такву игру. Све у свему, путовање је било корисно. Неке ствари урадили смо добро, неке треба да поправљамо. Идемо даље - рекао је Кондић.

Са 22 поена био је најбољи појединац свог тима у првој утакмици, док је у другој убацио осам.

- Једноставно се отворило и искористио сам прилику на првом мечу. У другом је било мало теже, али све у свему сам задовољан. Мислим да ће ово бити моја сезона - изјавио је Кондић.

Утакмица је играна у мјесту Санта Круз, гдје је смјештена филијала Голден Стејта која се такмичи у Г лиги Санта Круз Вориорс.

- Што се тиче услова, они су стварно на завидном нивоу и имали смо на располагању људе који су буквално били са нама током цијелог путовања. У дворани си могао да тражиш од њих шта год пожелиш и увијек су били на располагању. Дворана је увијек била слободна и могло се остати послије на терену. Све је буквално било фантастично - навео је Кондић.

Прву утакмицу у новој сезони Мега ће одиграти у недјељу код Крке од 19 часова.

Милојевић

Током полувремена прве утакмице консултант кошаркашких операција Голден Стејта, бивши НБА кошаркаш из Грузије Заза Пачулија уручио је дрес са бројем 15 на леђима и презименом Милојевић сину Дејана Милојевића Николи који је члан стручног штаба Меге.

- Голден Стејт је поново показао колико дубок траг је Дејан оставио у клубу и какав је човјек био. Људи који су радили у дворани носили су мајице са натписом “Брате”, а тај тренутак када је Заза из Голден Стејта, који је освајач НБА прстена, уручио дрес, био је нешто посебно емотиван. Он је дошао да испрати утакмицу Меге и Јунајтед тима, уручио дрес Николи и показао колико су га цијенили - закључио је Кондић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана