Коста Кондић: Мега је тренутак за искорак!

Милан Зубовић
Коста Кондић: Мега је тренутак за искорак!

БАЊАЛУКА - Нови клуб Косте Кондића од наредне јесени биће Мега, гдје ће поново сарађивати са тренером Марком Бараћем.

Кошаркаш из Бањалуке након четири године напустио је Игокеу и помало ненадано прешао у редове Меге, гдје види велику прилику за напредак и искорак у каријери. Прошле сезоне у АБА лиги просјечно је биљежио 7,6 поена, 2,9 скокова и 2,8 асистенција за 16,4 минута на паркету

- Прије свега драго ми је што сам опет с Марком, јер ми је пријао рад са њим када смо били заједно у Игокеи и добро сам се осјећао на његовим тренинзима. Било ми је жао када је отишао, мислим драго због њега, али жао што нећу имати прилику да радим са њим. Сада су нам се путеви поново укрстили. Шта да кажем о Меги, о екипи о којој се скоро све зна. Прошле сезоне момци су показали да фантастично тренирају, фантастично раде, а акценат је на брзој игри са пуно енергије и доброј одбрани па мислим да ћу се добро уклопити, јер волим брзу игру, као и да је енергија на нивоу - рекао је Кондић за “Глас Српске”.

Момак који покрива позиције плејмејкера и бека шутера поникао је у бањалучком Рукију. Потом је играо за омладинске категорије Игокее чијем сениорском саставу се придружио 2020. године, да би сезону 2021-22. провео у бањалучком Борцу.

- Осјетио сам да је прави тренутак и вријеме да промијеним средину, јер сам ту већ четири године и хтио сам више. Најбоље што се могло десити је Мега, која се десила тотално спонтано. Нисам планирао да идем тамо и није се причало о томе, али се десила најбоља ствар која се могла десити. Мислим да је циљ и жеља сваког младог играча са ових простора који воле и играју кошарку да дођу до Меге, јер је свима познат њихов рад у протеклом периоду. Једва чекам да све то крене и да се привикавам на нову средину - изјавио је Кондић.

Према његовим ријечима нова средина неће бити потпуно “нова” .

- Не познајем никога лично сем Душана Танасковића, јер је он био са мном у Игокеи једно вријеме. Међутим, чуо сам све најбоље о њима. То су све екстра момци и лако ћу се уклопити. Први пут идем у иностранство и играћу ван граница државе, али реално то није иностранство. Само мало веће мјесто, исти је језик, сличан менталитет. То је позитивна ствар за први излазак или да кажем одлазак од куће - навео је Кондић.

Мега је прошлу сезону завршила као четврта у лигашком дијелу сезоне, док је у четвртфиналу плеј-офа елиминисала Цедевита Олимпију, а у полуфиналу била поражена од Црвене звезде.

- Када су у питању амбиције за нову сезону, чекам први тренинг па да видимо шта ће нам рећи. Мислим да је циљ да сви ми играчи постанемо бољи за један степен у односу на претходну годину, тако и сви тренери. То је једини циљ да будемо бољи него што смо били јуче. Мислим да ће резултат доћи јер је то специфична кошарка и екипа може свакога да побиједи, што је показала прошле године. Резултат неће бити проблем и само треба да радимо - закључио је Кондић.

Нема одмора

Иако је пауза у скоро свим клубовима, Кондић користи љето да би остао у форми па има индивидуалне тренинге са Жарком Милаковићем.

- Одмор је сваке године лимитиран на неких двадесетак дана, не само мени, већ и већини осталих кошаркаша, што је оптимално. Током тог периода тијело се мора одморити и припремити за све оно што долази. Посљедњих двадесетак дана радим са Жаретом, тако да што спремнији дочекам почетак припрема у Меги идуће седмице - рекао је Кондић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана