Коста Кондић, кошаркаш КК Игокеа: Играмо све боље

Дарко Драгичевић
Коста Кондић, кошаркаш КК Игокеа: Играмо све боље

ЛАКТАШИ - Након прекида серије пораза, кошаркаши Игокее заредали су с добрим партијама и побједама. У Лакташима је пала Цибона 81:67, па је тим Владимира Јовановића остварио четврти везани тријумф иако је наступио без повријеђеног Драгана Милосављевића.

Екипа игра пуно растерећеније, што је примјетно да су након прекида лоше серије у пуно бољој ситуацији те да играју с више самопоуздања и с мање осцилација. Теоретски екипа се чак може борити и за плеј-оф, али приоритет је да се настави у садашњем ритму и да млади кошаркаши имају запаженију минутажу.

- На почетку смо кренули лоше у нападу, нисмо били конкретни све до половине прве четвртине. Тада смо заиграли онако како смо жељели у оба правца. Ствари су почеле долази на своје мјесто, дигли смо на већи ниво, заиграли чвршће и свели смо ривала на 67 поена што је веома добро. Мислим да играмо све боље и сад имамо довољно времена да се спремимо за финиш сезоне и да одиграмо што боље и растерећеније - истакао је Коста Кондић.

Управо млади кошаркаш добија све већу минутажу заједно са Огњеном Станковићем и настоји да је што више искористи. Против Задра морали су да замијене повријеђеног Крафорда.

- Против Задра била је чудна утакмица, дао сам све од себе као и Станковић да одиграмо што боље. Сви момци хоће да побиједе, дају максимум, нисам ни ја другачији од њих, желим само да наставим да квалитетно радим - додао је Кондић.

Тренер Владимир Јовановић остварио је тријумф против своје бивше екипе.

- Честитам екипи на више него заслуженој победи. Од самог почетка контролисали смо игру и резултат. Мислим да смо се добро припремили, да су играчи, сем у неким моментима у трећем периоду, били на висини задатка. Били смо чврсти и искористили смо наше предности. Свака част екипи Цибоне на целој сезони с обзиром на проблеме с којима се сусрећу. Желим им срећу и да се што пре из тога извуку и буду стабилан клуб. Ми се окрећемо даље нашим обавезама - рекао је Јовановић.

У наредном колу АБА лиге Игокеу очекује најтеже могуће гостовање у такмичењу. Одмјериће снаге против Партизана на паркету “Штарк арене”.

Деби Радошића

Тренер Јовановић је на посљедњим мечевима пружао све већу минутажу и младим кошаркашима, тако да су Коста Кондић и Огњен Станковић добили запажене улоге и минутажу и против Задра и Цибоне. На утакмици против загребачког тима дебитовао је млади Огњен Радошић који се уписао у стријелце.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана