Коста Кондић, један од јунака побједе Игокее над Студентским центром: Увијек сам ту за тим

Милан Зубовић
Коста Кондић, један од јунака побједе Игокее над Студентским центром: Увијек сам ту за тим

ПОДГОРИЦА - Предвођена Николом Марићем и Костом Кондићем Игокеа је сломила Студентски центар на гостовању гдје је славила резултатом 90:81 у 16. колу АБА лиге чиме је прекинула низ од четири пораза.

Марић и Кондић су одиграли своје најбоље партије у регионалном такмичењу, а искочили су у први план након што је екипа пред Нову годину доживјела одређене промјене играчког кадра. Утакмицу је пропустио Един Атић због лакше повреде док је са екипом први пут путовао млади Фарук Дувњак који није добио прилику.

Игокеа је уписала десету побједу уз коју има и шест пораза и држи пето мјесто на табели.

- Дошли смо до неког жељеног начина игре који ћемо форсирати у наставку сезоне и биће ту много игре кроз транзицију са раним пиковима. Отишли смо у Подгорицу са великом енергијом и жељом да прекинемо црни низ што смо успјели. Одбрана је била на добром нивоу иако смо примили 81 поен, а екипа је одрадила одличан посао - изјавио је Кондић за “Глас Српске”.

Дефинитивно је прекомандован на плејмејкера гдје ће минутажу дијелити са Огњеном Станковићем

- Дефинитивно сам на плеју, али то није стриктно јер имамо доста играча који су у стању да преведу лопту и веома активно учествују у организацији напада. Када убрзавамо игру, онда су многи од њих у стању да брзо повуку лопту, а када играмо позиционо онда се тражи плеј. Од мене се очекује да више разигравам и асистирам саиграчима него да будем поентер, али ето отворило се и наравно да сам срећан, прије свега због побједе, а онда и добре партије које не би било да ми саиграчи нису помогли да заједно дођемо до циља - навео је Кондић.

Уписао је и пет асистенција што је раније остварио против Задра.

- Презадовољан сам поенима које сам убацио мада сам можда више задовољан бројем асистенцијама које сам имао и вјерујем да је то један од мојих квалитета. До сада сам имао мању минутажу јер нас је било доста у тиму, али одласком појединаца указала ми се прилика и вјерујем да сам је искористио на најбољи могући начин. Једно вријеме ме није било због повреде и сада је најбитније да сам здрав. Увијек ћу давати максимум на терену који можда неће бити ефикасан као на овом мечу, али ћу ту увијек бити за тим - истакао је Кондић.

Добру сарадњу у нападу остварио је са Марићем.

- Са њим од почетка сезоне имам добру конекцију и сада је то баш било видљиво. Надам се да ћемо наставити у истом ритму - додао је Кондић.

Идуће суботе гостоваће Цедевита Олимпији коју су добили на свом терену.

- Очекује нас гостовање у Љубљани код екипе која је фаворит на папиру, али не размишљамо пуно о томе, већ како да будемо још бољи. Имамо довољно времена да се спремимо за ту утакмицу коју желимо да добијемо - закључио је Кондић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана