Кошаркашко СП 2027. у Катару, женско СП 2026. у Њемачкој

GS
Кошаркашко СП 2027. у Катару, женско СП 2026. у Њемачкој

Свјетска кошаркашка организација (ФИБА) додијелила је домаћинство Свјетског кошаркашког првенства за мушкарце 2027. године Катару, док ће се Свјетско првенство за кошаркашице, које је на програму годину раније, играти у Њемачкој.

ФИБА је саопћила како ће се све утакмица мушког турнира, на којем ће наступити 32 репрезентације, играти у Дохи, главном граду Катара.

Добра повезаност Дохе

Као један од разлога зашто је домаћинство додијељено Катару наведена је добра повезаност директним летовима Дохе с већином земаља, потенцијалним учесницима СП-а, као и савремени систем јавног транспорта у том граду.

У прилог катарској кандидатуру иде и то што су све дворане у којима ће се играти већ изграђене уз широку примјену "зелених технологија", а то ће помоћи да СП 2027. буде догађај с "угљичном неутралности", навела је ФИБА.

16 најбољих репрезентација

Кад је ријеч о СП-у за кошаркашице, њих ће угостити Берлин, а играт ће се у Арени Берлин и дворани Макс-Смелинг. Њемачка ће тако други пут у историји угостити најбоље кошаркашице свијета, након 1998. године.

На СП-у 2026. године први пут наступиће 16 најбољих женских репрезентација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана