КС Србије: Захвалност Пешићу за успјехе са репрезентацијом

Срна
КС Србије: Захвалност Пешићу за успјехе са репрезентацијом

БЕОГРАД - Кошаркашки савез Србије захвалио је селектору мушке сениорске репрезентације Светиславу Пешићу за све успјехе које је остварио на овој позицији и пожелио му пуно среће и радости у годинама пред њим.

Прослављени тренер Светислав Пешић који је освојио медаље на свим великим такмичењима, Олимпијским играма, свјетским и европским првенствима, након три године у свом другом мандату на клупи националног тима, одлучио је да се повуче са селекторске позиције.

Кошаркашки савез Србије навео је да Пешићу уговор истиче крајем септембра.

“Наслеђе Светислава Пешића у српској, југословенској и светској кошарци, огледа се и кроз успехе стручњака на клупском плану, као и успехе са репрезентацијом Немачке, односно млађим селекцијама СФР Југославије, са којом је освајао златне медаље у категоријама до 19 година - Светско првенство, Бормио 1987 -а.

У посљедње три сезоне, Пешић је са репрезентацијом Србије освојио бронзану медаљу на Олимпијским играма у Паризу и сребро на Свјетском првенству у Манили, уз пласман у осмину финала на Евробаскету 2022.

Претходно, Пешић је са репрезентацијом СР Југославије освајао златне медаље на Европском шампионату 2001. у Истанбулу и Свјетском првенству 2002. у Индијанаполису.

КСС је изразио захвалност и доскорашњем директору репрезентације Србије Драгану Тарлаћу, који је послије три године уз српски национални тим наставио каријеру спортског функционера у Њемачкој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана