Кошаркашки савез БиХ донио (не)очекивану одлуку: Младост приморана да игра

Милан Зубовић
Кошаркашки савез БиХ донио (не)очекивану одлуку: Младост приморана да игра

МРКОЊИЋ ГРАД - Управа кошаркашког клуба Младост огорчена је одлуком Кошаркашког савеза БиХ да мора играти одгођену утакмицу 14. кола против Спарса.

Сусрет је на распореду вечерас од 19 часова у Мркоњић Граду, док је првобитно био заказан за 14. јануар, када је одгођен на захтјев сарајевске екипе и то на сам дан одигравања због наводне болести неколико играча. Према незваничним информацијама клуб је био дужан плате играчима, који због тога нису хтјели да играју, па је брже-боље затражено одгађање које није било по прописима јер пропозиције такмичења налажу да утакмица може бити одгођена 72 часа прије почетка уз ваљан разлог или договор два клуба. Изузетак може да буде само саобраћајна несрећа или временске неприлике због којих би гостујућа екипа била спријечена да дође. Огорчење у табору екипе из Мркоњић Града тим је веће што су они имали информацију да ће утакмица бити регистрована службеним резултатом у њихову корист и при том ће Спарс остати без бода. То би Младости много значило јер би направила велики корак ка наступу у Лиги шест, а истовремено елиминисала директног ривала у борби за пето мјесто на табели.

- Спрас је на дан утакмице затражио одгађање иако није имао довољно добар разлог. Ако су им четири играча била болесна, то није разлог за одгађање јер има још осталих у екипи који могу да играју. Потом смо добили информацију да ће меч бити регистрован службеним резултатом у нашу корист, али од тога нема ништа па морамо да играмо, а све то наводно због тога што у року од 24 часа нисмо уплатили одређени износ приликом подношења жалбе. Проблем је био што је утакмица отказана недјељом па банке нису радиле и нисмо били у могућности да уплатимо тај износ. Спарс је испао велики мангуп јер је чекао до посљедњег тренутка и изабрао термин који њему одговара. Да смо којим случајем изгубили у Приједору, не би се они овако понашали. Све ово дјелује као уличарска лига - рекао је тренер Младости Горан Сладојевић.

Према најави, Спарс ће у Мркоњић Град стићи са осам играча и неће наступити Ковач, Петракис, Валас и Авлијаш. Дјелује као да Спарс жели да одигра утакмицу само да не буде кажњен одузимањем бода који би га оставио без наступа у Лиги шест.

Проблеми са саставом

Како утакмица није званично регистрована пар форфе, сада ће представљати директан окршај за пето мјесто на табели које ће врло вјероватно одредити путника у Лигу шест. Младост тренутно држи шесто мјесто са учинком 10-10, док је Спарс пети са 11-9, а први меч добио је са 99:92.

- Сада смо ми у великим проблемима пред овај меч. Повријеђени су Харун Хусеинспахић и Матија Поповић, док Богдан Микавица нема право наступа. Уз то, морамо их добити са седам или више поена разлике да бисмо били испред њих на табели - навео је Сладојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана