Кошаркашки сабор одржан по 25. пут: Кондић најбољи играч Српске

Милан Зубовић
Кошаркашки сабор одржан по 25. пут: Кондић најбољи играч Српске

ЗВОРНИК - Члан Игокее Коста Кондић проглашен је за најбољег кошаркаша Републике Српске у овој години на Кошаркашком сабору у Зворнику, док је код кошаркашица ту титулу понијела Наташа Шобот из бањалучких Орлова.

Град на Дрини по трећи пут био је домаћин манифестације која је одржана по 25. пут, а завршена је утакмицом сениорских селекција Републике Српске и Кошаркашке лиге Србије. Славили су гости резултатом 95:83. Одличан отпор пружила је селекција Српске која је повела у трећој четвртини да би тада код гостију у игру ушао Стефан Симић, повезао редове, одиграо добру одбрану и с неколико асистенција повео свој тим ка тријумфу. У побједничкој селекцији коју је с клупе предводио Владимир Лучић, Вук Боровићанин дао је 18, Срђан Крсмановић 14, Урош Бањац 13, Андрија Вуковић 11, а Чедомир Матић десет поена. У екипи Српске коју је као селектор водио тренер Приједор-Спартака Данило Палалић истакли су се Велибор Миловановић и Дејан Кокоруш са по 14 поена док је Ђорђе Цуровић убацио 11.

- Изузетно ми је драго због овог признања јер није мала ствар бити најбољи кошаркаш у великој конкуренцији играча широм Републике Српске. Много је момака који сјајно играју у својим клубовима од Новог Града до Требиња па ми због тога ова награда много значи. Хвала свима који су ме изабрали и потрудићу се да одбраним титулу идуће године - рекао је Кондић који због клупских обавеза није могао да буде на манифестацији.

Претходно су у ревијалној утакмици кошаркашице селекције Републике Српске изгубиле од репрезентације Србије 68:73. Дан прије, увертиру утакмици сениорских екипа направиле су У15 и У16 селекције Српске и Србије. У конкуренцији дјечака до 15 година славила је Србија са 78:73, уз 16 поена и 12 скокова Николе Кустурице, док је код домаћина Лука Галић имао 24 поена и девет скокова. Други меч између истих противника, овај пут дјечака 2008. годиште, није донио много узбуђења као онај раније. Србија је лако надиграла вршњаке из Српске резултатом 86:68. Најзаслужнији за убједљиву побједу били су Никола Каралић са 18 поена и Вук Даниловић са 14 кошева. Вук је иначе син легендарног српског кошаркаша Предрага Даниловића. Код домаће селекције најбољи је био Вукашин Гаврановић са дабл-дабл учинком, 23 поена и 12 скокова.

Тројке и закуцавања

На полувремену су одржана такмичења у закуцавању и брзом шутирању тројки. Стефан Симић из Вршца извео је закуцавање са двије лопте и подсјетио на Тонија Кукоча, који је исто то урадио на Ол стару у Сарајеву. Марко Крстић из Тамиша је с 15 поена био најбољи у шутирању тројки.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана