Кошаркашки клуб Партизан угостиће дјечака из Зворника

Дарко Драгичевић
Кошаркашки клуб Партизан угостиће дјечака из Зворника

ЗВОРНИК - Дјечији осмијех нема цијену! Долазак на утакмицу против Жалгириса у Евролиги млади Лазар Ђокић ће вјечно памтити. Прије меча је дао изјаву за “Спортклуб”, а његови одговори и осмијеси донијели су му неочекивану популарност јер је препозната искрена емоција и љубав према клубу.

Кошаркашки клуб Партизан је затим одлучио да дјечака позове на неки од наредних мечева, а то је додатно развеселило малишана. Отац Бранислав Ђокић истиче да их је позив вољеног клуба веома изненадио и обрадовао.

- Предсједник клуба Остоја Мијаиловић већ је контактирао с нама, тако да се договарамо о новом одласку на утакмицу. У контакту смо сад с портпаролом кошаркашког клуба и највјероватније ћемо ићи већ на прву наредну домаћу евролигашку утакмицу против Бајерна. Лазар је пресрећан због тога и једва чека да опет бодри своје љубимце. То што га је његов клуб позвао пуно му значи. Он је увијек такав, искрен и емотиван, тако да га је ово веома обрадовало - истакао је Бранислав.

Лазару одлазак на меч против Жалгириса није био први пут да бодри вољени клуб. Отац га је већ водио на утакмице и осталих секција спортског друштва.

- Њему је одлазак на утакмицу против Жалгириса био други меч у “Арени”, али ишао је раније у “Пионир” на кошаркашке мечеве као и на фудбалске утакмице. Воли спорт и за њега је сваки меч лијепа успомена - додао је отац.

Дјечак из Зворника је и сам активан спортиста, и то успјешан. Већ шест година наступа за Џудо клуб Соколови у овом граду.

- Лазар је заиста добро дијете. Већ шест година тренира џудо, бави се спортом и одличан је ученик. Све ово га је заиста веома изненадило, јер није очекивао реакције након давања изјаве. Не могу рећи да му популарност не прија, сад су га чак заустављали на улици, тражили да се слика, што му је чудно. Ипак, за њега је најбитније да ће опет ићи да бодри вољени клуб. Прати све и навија, тако да је за њега то посебан доживљај - поручио је на крају Бранислав.

Подсјетимо, дјечак из Зворника је пред меч против Жалгириса с доста емоција говорио о Партизану.

- Јако сам срећан и узбуђен. Очекујем побједу. Надам се да ће наши момци успјети да нађу низ побједа и очекујем да се пласирају у плеј-оф. Долазим из Републике Српке, из Зворника. Зворник је, како кажу, партизанско насеље. Омиљени играч ми је Кевин Пантер и пошто нам је Жељко Обрадовић најбољи тренер Европе, мислим да неће бити проблем да се пласирамо у четвртфинале. Поздрављам маму и брата који гледају ову утакмицу. Лијеп поздрав за сву моју фамилију - рекао је тада Лазар.

Породична традиција

Лазар је љубав према Партизану наслиједио од оца, који је годинама био уз свој омиљени клуб.

- Навијање за Партизан је дио породичне традиције већ годинама. Сви смо ту “гробари” и љубав према клубу је наслиједио од нас - истакао је отац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана