Кошаркашки клуб Младост добиће новог-старог тренера: Сладојевић пред повратком

Милан Зубовић
Кошаркашки клуб Младост добиће новог-старог тренера: Сладојевић пред повратком

МРКОЊИЋ ГРАД - Некадашњи тренер Младости Горан Сладојевић има највеће шансе да поново сједне на клупу екипе из Мркоњић Града, незванично сазнаје "Глас Српске".

Сладојевић је екипу напустио 2020. коју је до тада водио са доста успјеха током десет година колико је провео у клубу што га чини једним од најдуговјечнијих тренера у историји кошарке Републике Српске и БиХ. Након њега екипу су тренирали Жарко Милаковић, Тихомир Мустапић, Владимир Радовановић и Бобан Нинић који је прошле сезоне спасио клуб од испадања у нижи ранг. Именовање Сладојевића требало да би да буде потврђено након сједнице скупштине клуба која је планирана за неких 15 до 20 дана када ће бити именовано ново руководство.

- Припремамо изборну скупштину клуба која ће бити одржана након четири године и на њој ће бити изабран нови сазив скупштине као и новог руководства. Надам се да ћемо за 15-20 дана имати све сређено и онда ће нова управа кренути са радом, а приоритет је избор новог тренера као и стварање екипе - рекао је предсједник клуба Крстан Томић.

Према његовим ријечима остаће у клубу, али не вјерује да ће поново бити предсједник.

- Осам година сам ту током којих сам са сарадницима држао клуб на завидном нивоу, али је дошло до малог засићења и умора па не вјерујем да ћу и даље бити предсједник. Потребно је да уђу млађи људи са енергијом, потребна је свјежа крв док је мој неки план да останем у управи и савјетодавно помогнем рад клуба - рекао је Томић.

Клуб је прије неколико дана поднио пријаву за такмичарску сезону 2023-24 у Лиги БиХ.

- Биће нам то 17 сезона у континуитету да играмо у елитном друштву и толико година има само Широки што је за сваку похвалу и понос, јер долазимо из малог мјеста, а толико дуго се држимо међу најбољим тимовима - додао је Томић.

Учинак

Најбољи пласман у посљедњих девет сезона Младост је остварила у сезони 2015-16 када је стигла до трећег мјеста у лигашком дијелу такмичења са учинком 15-7, док је у Лиги шест за шампиона БиХ била друга (5-5).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана